Türk Babaya Sınır Ötesi Dert

Edina Juliana Papp'la evlenen Tüysüz'ün bu birliktelikten Mehmet Karoly adlı bir oğlu oldu. Ancak Müslümanlık'a geçen kadın, eşi ABD'ye çalışmak için gittiği sırada başka biriyle evlenip ülkesine döndü. Tüysüz, Edina'nın evlendiğini ve oğlunun velayetini

Türk Babaya Sınır Ötesi Dert

Edina Juliana Papp'la evlenen Tüysüz'ün bu birliktelikten Mehmet Karoly adlı bir oğlu oldu. Ancak Müslümanlık'a geçen kadın, eşi ABD'ye çalışmak için gittiği sırada başka biriyle evlenip ülkesine döndü. Tüysüz, Edina'nın evlendiğini ve oğlunun velayetini üzerine aldığını öğrenince şok oldu.

Bunun üzerine Türk baba, oğlunu sahte pasaportla Türkiye'ye kaçırdı. 2004 yılında yaşanan olay için Başbakan Erdoğan bile devreye girdi. Ancak baba hakkında çıkartılan yakalama emri iptal edilmedi. Ve bir ihbar sonucu 2004'te İstanbul'da bulunan çocuk, annesine teslim edildi. İşte bu olaydan 3 yıl sonra, Macaristan'da Tüysüz hakkında açılan dava dün sonuçlandı.

Mahkeme, Tüysüz'e 2 yıl hapis cezası verdi ancak cezayı erteledi. Tüysüz, "2 aydan bu yana Macaristan'dayım. Annesi oğlumu göstermiyor. Sadece telefonda konuşuyoruz. Bana 'Baba beni kurtar' diyor. Hukuk mücadelem sürecek" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem