Türk askeri Gazze'ye gidecek mi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gazze konusunda yapılacak çokuluslu zirve toplantısına katılmak üzere, özel uçak ''GAP'' ile saat 12.05'de Mısır'a gitti.Cumhurbaşkanı Gül, ''İsrail'in tek taraflı olarak ilan ettiği ateşkes olumlu bir ilk adım teşkil etmektedi

Türk askeri Gazze'ye gidecek mi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gazze konusunda yapılacak çokuluslu zirve toplantısına katılmak üzere, özel uçak ''GAP'' ile saat 12.05'de Mısır'a gitti.

Cumhurbaşkanı Gül, ''İsrail'in tek taraflı olarak ilan ettiği ateşkes olumlu bir ilk adım teşkil etmektedir. Şimdi ateşkesin karşılıklı ve kalıcı kalması ve İsrail'in Gazze'den tamamen geri çekilmesini sağlamak gerekecektir'' dedi.

Gazze'deki insani trajedinin sone ermesinin bir diğer öncelik olacağını dile getiren Gül, Gazze'nin yeniden inşa edilmesinin de başka bir görev olduğunu, çünkü bu kadar yıkımdan sonra okulların, hastanelerin yeniden inşa edilmesi gerektiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül, ''Bunu takiben Filistin meselesine adil ve kalıcı bir çözüm için uzun vadeli bir yaklaşımın bütün taraflarda hakim olmasını sağlamak için yoğun bir çaba yine sarf etmek gerekmektedir'' diye konuştu.

Gül şöyle konuştu:

"Ateşkesin kalıcı olması için çaba gerekmektedir. Yoğun bir çaba sarfetmek gerekir. İsrail'in tek taraflı ateşkes ilan etmesi de olumlu bir adımdır. Uzun vadeli çözüm için uzun vadede Filistinlilerin kjendi devletlerini kurup İsrail'le barış içinde yaşayabilmesi için tüm dünyanın seferber olması gerekir. Kısa vadeli olarak da ateşkesin imzalanması gerekmektedir. Türkiye bu süreçlerin içinde katkı sağlamaya devam edecektir.

Türk askerinin gidip gitmemesi gibi herhangi bir konu yok şu an için."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem