Türk askeri Gazze'ye gidebilir

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği kara harekatının var olan krizi derinleştirdiğini söyleyen Çiçek şöyle konuştu

Türk askeri Gazze'ye gidebilir

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği kara harekatının var olan krizi derinleştirdiğini söyleyen Çiçek şöyle konuştu:


"İsrail'in kara harekatını başlatması da krizi derinleştirmiştir. İnsanlık dramının sona erdirilmesi için Türkiye diplomatik temaslarını sürdürüyor. Başbakan Suriye, Ürdün'ü ziyaret etmiştir. Hamas tarafıyla da temasa geçilmiştir. Katar Başbakanı ile de konu görüşülmüştür. Bugün Sayın Erdoğan Putin, Brown ve Berlusconi'yle konuyu görüşmüştür. Ayrıca Dışişleri Bakanımız da Riyad'da Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı'yla da görüşmüştür. Sayın Cumnhurbaşkanımız da Ahmedinejad ile telefonda görüşmeler yapmıştır. Türkiye bu harekat başlamadan önce yardımlarını sürdürüyordu. Harekattan sonra da yardımlar artırılmıştır. 10 tır gıda yardımı bölgeye gönderilmiştir. 13 ton ilaç gönderilmiştir. Haberlerden de bildiğimiz gibi Gazze'de elektrik ve su yok. Jeneratör ile bunlar temin edilmektedir. Bir kısım yaralı Filistinlinin Türkiye'de tedavilerinin yapılması için çaba sürmektedir. Türkiye sadece Gazze'ye değil Irak vatandaşlarına da bu hizmeti sunmaktadır."

"BARIŞA KATKI SAĞLAYACAKSA ASKER GÖNDEREBİLİRİZ"

Çiçek, İsrail'in Gazze saldırısı için barışa katkı sağlayacaksa asker gönderebileceklerini söylerken şöyle konuştu: "Toplantıda Erdoğan, liderlerle yaptığı görüşmede Gazze'deki son durumu değerlendirirken bir an önce ateşkesin sağlanmasını istedi. Erdoğan, Ortadoğu turu hakkında da liderlere bilgi verdi. Konuyla ilgili olarak birlikte çalışılması ve temasların bundan sonra da sürdürülmesi konularında görüş birliğine varıldı. Barışa katkı sağlarsa asker de gönderebiliriz"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem