Türban kamusal alana giremez

AKP Grubu 23. Dönem Meclis'te her pazartesi basınla sohbet toplantılarını yeniden yapmaya başladı. Canikli, basınla yaptığı sohbette Meclis'in bu haftaki çalışmaları ve gündemde yerini koruyan türbanla ilgili değerlendirmelerde bulundu.Canikli, türbanın k

Türban kamusal alana giremez

AKP Grubu 23. Dönem Meclis'te her pazartesi basınla sohbet toplantılarını yeniden yapmaya başladı. Canikli, basınla yaptığı sohbette Meclis'in bu haftaki çalışmaları ve gündemde yerini koruyan türbanla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Canikli, türbanın kamusal alanda serbest kalmasının sözkonusu bile olmayacağını belirterek, "AKP'nin böyle bir çalışması yok, gündeminde yok gündemde de hiç olmadı. Amacımız bu sorunu üniversitelerle sınırlı tutmak. Gündemimizde yükseköğretim dışında kamusal alan hiç yoktu" dedi.

Hazırlanan teklifin kamuoyundaki bütün kaygıları yok edeceğini söyleyen Canikli, MHP'yle bu konuda mutabakata vardıklarını, CHP'nin de bu kaygılarına son vermesi gerektiği görüşünü dile getirdi. Canikli, "CHP de dahil bu kaygıları ortadan kaldırmamız lazım. Bu kaygıları ortadan kaldıracak, en mükemmeli aranıyor. Çalışmalar onun için uzuyor. Türbanla ilgili yükseköğretim sorununun çözümünde yanlış anlamaya meydan vermeyen ifade bulmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

AKP Konya Milletvekili Hüsnü Tuna'nın, türbanla ilgili sözlerinin parti disiplinine aykırı olduğu ve parti politikalarına ters düştüğünü de ifade eden Canikli, bugün toplanan grup yönetim kurulunun Tuna için verdiği kararı da şöyle değerlendirdi:
"Gündemdeki konu çok hassas bir konu. Arkadaşımızın açıklamaları da parti politikalarına ters düşüyor. Herkesin bazı durumlarda çok dikkatli konuşması gerekir. Biz milletvekillerinin düşüncelerini açıklamalarına karşı değiliz ama bu çok hassas bir konu. Bizim partimizin bir disiplini var."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem