Tunceli 'Dersim' mi olacak

Şubat ayında bu değişiklik için kanun teklifi veren DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, teklifin Meclis Genel Kurulu'na gelmesi için hem AKP'den hem de CHP'den destek isteyecek. Şerafettin Halis, hem demokratik açılım süreci hem de CHP'li Onur Öyme

Tunceli 'Dersim' mi olacak

Şubat ayında bu değişiklik için kanun teklifi veren DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, teklifin Meclis Genel Kurulu'na gelmesi için hem AKP'den hem de CHP'den destek isteyecek.

Şerafettin Halis, hem demokratik açılım süreci hem de CHP'li Onur Öymen'in Dersim İsyanına yönelik sözleri üzerine harekete geçti. Halis, Başbakan , CHP'nin sözlerinden sonra 'Dersim katliamı' dedi, 'Tuncelili kardeşlerim' dedi. Eğer bu sözlerinde samimiyse kanun teklifimize destek verir” dedi. 

Milletvekili olarak 'Dersim' adının yeniden alınması için büyük bir sorumluluk hissettiğini belirten Halis, “Teklifimizin Genel Kurula inmesi için çalışacağım. Bu adın geri verilmesi için destek alabilmek için ikili temaslarda bulunacağım. Ayrıca konuyu DTP grubuna getirerek, AKP'den de grup olarak destek alınmasına çalışacağım” diye konuştu.

Halis, bu tür çalışmalarda ikili temasın önemli olduğunu vurgularken, CHP'den de destek isteyeceklerini söyledi. Ancak “Sayın Öymen'i destekleyen CHP ne yapar bilmiyorum. CHP tarihle yüzleşmek istiyorsa bu adın geri verilmesine destek olmalıdır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler