Tuncel ve Hayal İfade Verdi

Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Tuncel ve Hayal, geniş güvenlik önlemleri altında Tekirdağ Adliyesine getirildi. Adliyede yaklaşık 3 saat kalan Tuncel ve Hayal'in, Trabzon Emniyet Müdürlüğündeki bazı polis memurları hakkında Trabzon Cumhuriyet

Tuncel ve Hayal İfade Verdi

Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Tuncel ve Hayal, geniş güvenlik önlemleri altında Tekirdağ Adliyesine getirildi. Adliyede yaklaşık 3 saat kalan Tuncel ve Hayal'in, Trabzon Emniyet Müdürlüğündeki bazı polis memurları hakkında Trabzon Cumhuriyet Savcılığınca açılan soruşturma kapsamında talimatla ifadelerinin alındığı öğrenildi.
Sanıklar Tuncel ve Hayal, ifadelerinin alınmasının ardından yeniden cezaevine götürüldü.

Hrant Dink'in Şişli'de öldürülmesiyle ilgili olarak İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, aralarında Tuncel ve Hayal'in de bulunduğu 12'si tutuklu 18 sanık yargılanıyor.

İddianamede, “Hrant Dink'in öldürülmesine azmettirmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istenen sanıklardan Tuncel'in, “silahlı terör örgütünün yöneticisi olmak”, “patlayıcı madde imal etmek”, “patlayıcı madde atmak”, “mala zarar vermek”, “6 kişinin yaralanmasına neden olmak” suçlarından da ayrıca hakkında 22,5 yıl ile 48 yıl arasında hapse mahkum edilmesi talep ediliyor.

Yasin Hayal'in de “Hrant Dink'i öldürmeye azmettirmek” suçundan müebbet hapis cezasına, “silahlı terör örgütünün yöneticisi olmak”, “Ferit Orhan Pamuk'u tehdit etmek” ve “ruhsatsız silah bulundurmak” suçlarından da 18 yıl ile 30 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem