Tuğgeneral Ersöz tutuklandı

Dün Ankara'da özel bir hastanede yakalanarak, gözaltına alınan, Ergenekon davasının firari sanıklarından emekli Tuğgeneral Levent Ersöz tutuklandı. "Ergenekon" soruşturması kapsamında gözaltına alınan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, bugün adliyeye sevk ed

Tuğgeneral Ersöz tutuklandı
Dün Ankara'da özel bir hastanede yakalanarak, gözaltına alınan, Ergenekon davasının firari sanıklarından emekli Tuğgeneral Levent Ersöz tutuklandı.

"Ergenekon" soruşturması kapsamında gözaltına alınan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, bugün adliyeye sevk edilmişti.

Soruşturma kapsamında aranırken Ankara'da yakalanıp İstanbul'a getirilen Ersöz, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından emniyetten çıkartıldı.

Bu arada, Ersöz ile yeğeni olduğu öğrenilen Baran Kayral'ın da polislerce adliyeye getirildiği, sorgusunun ardından serbest bırakıldığı belirtildi.

Devam eden soruşturmada 42 kişi tutuklu

Soruşturma kapsamında, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Kurmay Albay Cengiz Köylü, Kurmay Albay Mustafa Koç, Yarbay Mustafa Dönmez, Üsteğmen Taylan Özgür Kırmızı, Üsteğmen Muhammet Sarıkaya, emekli Albay Mustafa Levent Göktaş, eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin, eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan, eski Esenyurt Belde Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, Prof. Dr. Yalçın Küçük, gazeteci Tuncay Özkan ile 3 teğmenin de yer aldığı 42 kişi tutuklu bulunuyor.

Olayla ilgili tutuklanan ve aralarında Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu Üyesi emekli Hakim Albay Tanju Güvendiren, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün ile İP Genel Başkan Yardımcısı ve Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever'in de olduğu bazı kişiler ise tahliye edilmişti.

Gözaltına alınan Eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, emekli Orgeneral Kemal Yavuz, Genelkurmay Adli Müşaviri emekli Tümgeneral Erdal Şenel, emekli Kurmay Albay İlyas Çınar, Kurmay Albay Cihandar Hasanhanoğlu, Deniz Binbaşı Erbay Çolakoğlu, eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz ve Emniyet Amiri Mehmet Engin Erkılınçoğlu'nun da aralarında bulunduğu bazı kişiler savcılık ve mahkemece serbest bırakılmıştı.

Soruşturmanın tamamlanan kısmına ilişkin, aralarında emekli Tuğgeneral Veli Küçük, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de bulunduğu 44'ü tutuklu 86 sanığa açılan dava ise sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler