TÜBİTAK'ta Grev Kararı

Türk-İş'e bağlı Tez-Koop-İş Sendikası, yaklaşık 3 bin çalışanı kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varılamaması nedeniyle Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve bağlı iş yerlerinde grev kararı aldı.Sendika ve işvere

TÜBİTAK'ta Grev Kararı

Türk-İş'e bağlı Tez-Koop-İş Sendikası, yaklaşık 3 bin çalışanı kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varılamaması nedeniyle Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve bağlı iş yerlerinde grev kararı aldı.

Sendika ve işveren temsilcileri arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde, ücretler ve ücrete bağlı maddelerle ilgili düzenlemeler, Türk-İş ile hükümet arasında imzalanan çerçeve protokol doğrultusunda kabul edildi.

Görüşmeler, toplu iş sözleşmesinin ''kapsam'' ve ''giyim yardımı'' maddelerindeki uyuşmazlık nedeniyle tıkandı.

Sendika, TÜBİTAK'ın Türkiye Araştırma Alanı (TARAL) projelerinde görev yapan ve toplu iş sözleşmesi kapsamı dışında kalan personelin kapsam içinde değerlendirilmesini istiyor. Başlangıçta 30 civarında kişinin görev aldığı bu projelerde istihdam edilen personel sayının 300'e kadar çıktığı belirtiliyor. Sendika yönetimi, gelecekte iş yerinde sendikanın yetkisinin düşmesi tehlikesine karşı kapsam maddesinin yeniden değerlendirilmesini talep ediyor.

Sendika, ayrıca yaklaşık 5 yıl önce 6'şar aylık dönemler halinde 350'şer YTL olarak ödenen giyim yardımının günün koşullarına göre yeniden düzenlenmesini istiyor.
Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varılamaması üzerine geçtiğimiz günlerde Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç ve TÜBİTAK Başkan Vekili Prof. Dr. Nüket Yetiş'in konuyu değerlendirmek için bir görüşme yaptıkları, ancak görüşmeden olumlu bir sonuç çıkmadığı öğrenildi.

Sendika, bu gelişmeler üzerine mevzuat gereği TÜBİTAK ve bağlı iş yerlerinde grev kararı aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem