TSK'ya Din Subaylığı İsteği

Din görevlileri, hükümetten din eğitimi önündeki engellerin kaldırılmasını, hastanelerde din hizmeti sunulmasını ve askere motivasyon sağlaması için Türk Silahlı Kuvvetlerine “Din Subayının” yeniden alınmasını talep edecek.Diyanet-Sen'in hazırladığı “Yetk

TSK'ya Din Subaylığı İsteği

Din görevlileri, hükümetten din eğitimi önündeki engellerin kaldırılmasını, hastanelerde din hizmeti sunulmasını ve askere motivasyon sağlaması için Türk Silahlı Kuvvetlerine “Din Subayının” yeniden alınmasını talep edecek.

Diyanet-Sen'in hazırladığı “Yetkili Olduğumuz Dönemde Kazanımlar ve Talepler” kitapçığında toplu görüşmelerde hükümette sunulacak talepler açıklandı. Kitapta yer alan talepler şöyle;

-Diyanet İşleri Başkanlığı yasasının çıkarılarak, diyanet çalışanlarının sorunlarına yasal çözümler getirilmelidir. Diyanet İşleri Başkanlığı TRT ve RTÜK gibi özerk bir yapıya kavuşturulmalıdır.

-Kadrosuz olan 6 bin camiye de kadro verilmelidir. Kitapçıkta, bunun misyonerlik çalışmalarını dolaylı desteklediği vurgulanırken, din hizmetlerinden tasarruf edilemeyeceği belirtildi.

-BM İnsan Hakları Beyannamesini, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmelerinin din ve vicdan hürriyeti maddelerine aykırı olan 12 yaşından önce Kuran öğrenme, 15 yaşından önce de Kuran kursuna gitme yasağı kaldırılmalıdır.

HASTANELERDE DİN HİZMETİ SUNULMALI

-Resmi tatillerde çalışan din görevlilerine mesai ücreti verilmelidir.

-Cami hizmetlerinin sağlıklı sağlanabilmesi için cami görevlilerinin lojman ihtiyacı karşılanmalıdır. Kitapçıkta, bunun TOKİ tarafından rahatlıkla sağlanılabileceğine işaret edildi.

-Tedavi gören hastaların dini ihtiyaçlarını imkanlar ölçüsünde karşılamalarını sağlamak için hastanelerde din hizmeti sunulmalıdır.

-Askerlerin manevi motivasyonunu sağlamak için Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yeniden “Din Subayı” alınmalıdır

-Halkı din konusunda aydınlatmak için Diyanet İşleri Başkanlığı kapsamında radyo ve televizyon kurma kararı bir an önce alınmalıdır.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem