TSK'nın Yeni Komutanları

Hava ve Deniz Kuvvetlerinin komutanları emekliye ayrılırken, Sincan'da tankları yürüten Ceylanoğlu orgeneralliğe terfi etti. 'İhalede usulsuzlük' davasından mahkûm olan Korg. Erdağı emekli olduYüksek Askeri Şura'da (YAŞ), 28 Şubat'ta Ankara'da Zırhlı Tüme

TSK'nın Yeni Komutanları


Hava ve Deniz Kuvvetlerinin komutanları emekliye ayrılırken, Sincan'da tankları yürüten Ceylanoğlu orgeneralliğe terfi etti. 'İhalede usulsuzlük' davasından mahkûm olan Korg. Erdağı emekli oldu

Yüksek Askeri Şura'da (YAŞ), 28 Şubat'ta Ankara'da Zırhlı Tümen Komutanı olan ve Sincan'da tankları yürüten Korgeneral Erdal Ceylanoğlu ile Korgeneral Nejdet Özel ve Korgeneral Saldıray Berk bir üst rütbeye terfi ederek orgeneral oldu. Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, aynı görevde kalırken, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koçman 1. Ordu Komutanlığı'na atandı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, dün sabah Genelkurmay Karargâhı'nda toplanan şûrada, görev süreleri sona eren Deniz Kuvvetleri Komutanı Ora. Yener Karahanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Faruk Cömert, 1. Ordu Komutanı Org. Fethi Remzi Tuncel, Ege Ordu Komutanı Org. Şükrü Sarıışık ile EDOK Komutanı Org. Orhan Yöney emekliye ayrıldı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 7 korgeneral arasından üç isim orgeneralliğe terfi ederken, iki ismin aynı rütbede görev süresi bir yıl uzatıldı. Terfi eden isimler ve yeni görevleri şöyle:

Geçtiğimiz yıl görev süresi bir yıl uzatılan Kara Kuvvetleri Denetleme ve Değerlendirme Başkanı Korgeneral Erdal Ceylanoğlu orgeneralliğe terfi ederek, Eğitim ve Doktrin Komutanlığı'na getirildi.
EDOK Komutan Yardımcısı Korgeneral Nejdet Özel orgeneralliğe terfi ederek, Ege Ordusu Komutanlığı'na getirildi.
4. Kolordu Komutanı Korgeneral Saldıray Berk, orgeneralliğe terfi ederek, 3. Ordu Komutanlığı'na getirildi. Elazığ'daki 8. Kolordu Komutanlığı'nın inşaat ihalelerinde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle açılan davada mahkûm olan ancak, cezası kesinleşmeyen 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Ethem Erdağı ile 2. Kolordu Komutanı Hayri Güner şurada emekliye sevk edildi. 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Cahit Sarsılmaz ile 5. Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Yavuz Yalçın'ın ise aynı rütbedeki görev süreleri bir yıl uzatıldı.
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na, Donanma Komutanı Oramiral Muzaffer Metin Ataç, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ise Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu getirildi.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ görevlerine 1 yıl daha devam edecek. Başbuğ'un önümüzdeki sene Büyükanıt'tan görevi devralarak, 2010'a kadar Genelkurmay Başkanlığı yapması bekleniyor.

Erdoğan eşsiz katıldı

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile eşi Semra Sezer, akşam YAŞ üyeleri ve eşleri onuruna Çankaya Köşkü'nde bir yemek verdi. Yemeğe, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan eşsiz olarak katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem