TSK'dan TRT6'ya tavır

Gürak, ilk kez TRT (6) Şeş ile ilgili TSK'nın tavrını da ortaya koydu.Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Kürtçe yayın yapan TRT 6 için "Üniter devlet  ulus devlet yapısına zarar vermeyecek şekilde devlet kültürel bazı aç

TSK'dan TRT6'ya tavır

Gürak, ilk kez TRT (6) Şeş ile ilgili TSK'nın tavrını da ortaya koydu.

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Kürtçe yayın yapan TRT 6 için "Üniter devlet  ulus devlet yapısına zarar vermeyecek şekilde devlet kültürel bazı açılımlar yapabilir" yorumunu yaptı.

Gürak, DTP'li Ahmet Türk'ün Meclis'teki Grup toplantısında yaptığı Kürtçe konuşma için de şöyle konuştu: "Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir herkesin anayasa ve yasalara göre hareket etmesi gerekir. Hukuku çiğneyenlere karşı yargının harekete geçmesi doğal bir sonuçtur"

Gürak, Haftanin Kampında PKK arasında çıkan çatışmayı da doğruladı. Fehman Hüseyin ile Karayılan grupları arasında yaşanan çatışma sırasında 20 teröristin öldüğünü 20'sinin de yaralandığı belirtti. Genelkurmay sözcüsü olayı, "Örgüt içinde liderlik için vuku bulan çatışma" olarak yorumladı.

PKK terör örgütüne karşı oluşturulan üçlü mekanizma kapsamında Erbil'de bir büro açıldığı ancak tam aktif hale gelmediği de belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler