TSK'da terfi heyecanı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde terfi ve emeklilikleri netleştirecek Yüksek Askeri Şura bugün başlayacak ve toplantılar 3 gün sürecek. Kararlar Pazartesi sabahı Cumhurbaşkanı Gül'ün onayına sunulacak öğle saatlerinde de açıklanacak. Başbakan Erdoğan'ın başkan
TSK'da terfi heyecanı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde terfi ve emeklilikleri netleştirecek Yüksek Askeri Şura bugün başlayacak ve toplantılar 3 gün sürecek. Kararlar Pazartesi sabahı Cumhurbaşkanı Gül'ün onayına sunulacak öğle saatlerinde de açıklanacak.

Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak YAŞ'ın ardından TSK'yı 2010'lu yıllara taşıyacak komuta kademesi göreve gelecek. Orgeneral Büyükanıt yaş haddi nedeniyle Genelkurmay Başkanlığı görevine 4 yıl yerine 2 yılda veda ediyor. Orgeneral Başbuğ, 28 Ağustos'ta düzenlenecek törenle bayrağı Orgeneral Büyükanıt'tan devralacak. 29 Nisan 1943 doğumlu Orgeneral Başbuğ da 2 yıl Genelkurmay Başkanlığı yapabilecek.

Koşaner'in önü açılıyor

Orgeneral Başbuğ'dan boşalacak Kara Kuvvetetleri Komutanlığı'na atanacak isim 2010 yılında Genelkurmay Başkanı olacak. Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevinin iki “doğal adayı” bulunuyor. Bu isimler Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner ile 1. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koçman. Ancak Orgeneral Koçman yaş haddini doldurması nedeniyle zorunlu olarak emekliye ayrılacak. Bir sürpriz olmadığı takdirde, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na Orgeneral Koşaner atanacak.

Orgeneral Saygun İstanbul'a
Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun orgeneral rütbesinde 4. yılına girecek. Orgeneral Saygun'un kuvvet komutanlarından sonra en kıdemli komutan olması nedeniyle İstanbul'daki 1. Ordu Komutanlığı'na getirilmesi bekleniyor. Genelkurmay 2. Başkanlığı'na ise yüksek olasılıkla bu yıl orgeneralliğe terfi edecek korgenerallerden biri getirilecek. Jandarma Genel Komutanlığı için ise 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız'ın ismi geçiyor.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Muzaffer Metin Ataç ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun bir yıl daha görev süreleri bulunuyor

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.