TSK "fırtına" koparacak

Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nca Motorlu Obüsler için mühimmat aracının tedarikine yönelik programına aldığı proje kapsamında, Kundağı motorlu obüsler için mühimmat araca (koma) projesi için ilk adım, başlatılan ihale süreci ile atıldı.Savunma Sanayii Müs

TSK "fırtına" koparacak

Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nca Motorlu Obüsler için mühimmat aracının tedarikine yönelik programına aldığı proje kapsamında, Kundağı motorlu obüsler için mühimmat araca (koma) projesi için ilk adım, başlatılan ihale süreci ile atıldı.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nca yapılan duyuru ile KOMA projesi kapsamında tedarik edilecek mühimmat araçlarına yönelik ihale ilan edildi.

SSM'nin söz konusu projesi il yüksek atış süratine sahip, manevra ve hareket kabiliyeti yüksek, modern mühimmat atabilen T-155 TK-M (Fırtına) obüslerinin hareket esnasında mühimmat ve akaryakıt ihtiyacını karşılayacak mühimmat araçlarının tedariki hedefleniyor.

Kundağı motorlu obüsler (koma) projesi kapsamında, 1 adet KOMA portatifi, 70 adet (koma) olmak üzere toplam 71 adet koma tedarik edilecek.

Elektronik sistemler ASELSAN'dan

Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın belirlediği program çerçevesinde üretimi ASELSAN başta olmak üzere tamamen yerli imkanlarla gerçekleştirilen, 55 K-M Fırtına obüsü atış kontrol sistemleri fırtına obüsünün intikal, mevzileme,atışa hazırlık, ateş idaresi ve atış kontrol işlemlerinin bilgisayar yardımıyla yerine getirilmesini ve diğer ateş destek unsurlarına sayısal entegrasyonundan oluşuyor.

Sistem, ses veya veri haberleşmesi yoluyla gönderilen bir ateş emrinin-isteğinin obüs üzerinde alınmasından, merminin namluyu terk etmesine kadar olan işlemleri gerçekleştiren birimlerden oluşuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem