TSK adına ben konuşurum

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, "İletişim Toplantıları"nın ikinci gününde televizyon ve haber ajanslarının temsilcileriyle bir araya geldi ve Genelkurmay'ın yeni "duruş"una yönelik önemli mesajlar verdi. ŞEFFAF DÖNEM - Org. Başbuğ, Ergenekon t

TSK adına ben konuşurum
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, "İletişim Toplantıları"nın ikinci gününde televizyon ve haber ajanslarının temsilcileriyle bir araya geldi ve Genelkurmay'ın yeni "duruş"una yönelik önemli mesajlar verdi.

ŞEFFAF DÖNEM
- Org. Başbuğ, Ergenekon tutuklusu Şener Eruygur'un beyin kanaması geçirmesiyle ilgili olarak, "Takip ediyoruz" dedi, Eruygur'un askeri hastaneye alınması gerekirse bunun yapılacağını belirtti.

- Org. Başbuğ, kameraların önünde çok olmayacağını, ayaküstü, resepsiyonlarda sık sık açıklama yapmayacağını kaydetti.

- Org. Başbug, "Benden 'İlker Paşa' ya da 'Komutan' diye bahsedilmesinden rahatsız oluyorum" dedi ve kendisine "Org. Başbuğ" diye hitap edilmesini istedi hatta sadece "Başbuğ" denilebileceğini belirtti.

- Bazı medya kuruluşlarının TSK'ya sızmaya çalıştığını söyleyen Başbuğ, sert önlemler alınacağını ifade etti.

- İlker Başbuğ ayrıca, TSK'nın 28 Şubat'ın arkasında olduğunu belirtti ve "Hata varsa bırakın zaman değerlendirsin" dedi.

'TSK ADINA BEN KONUŞURUM, BİTTİ''

Başbuğ, TSK adına açıklama ve görüşleri belirtecek makamın ise Genelkurmay Başkanı olduğunu kaydetti ve ardından da ''Bitti'' sözcüğünü kullandı. Ancak MGK üyelerinin de ilgili platformlarda konuşabileceklerini, kendisinin görev verdiği askeri makamların da görüş bildirebileceklerini hatırlattı. Başbuğ bundan sonra hem kendisinin hem de Kuvvet komutanlarının resepsiyonlarda ayak üzeri açıklama yapmayacaklarını kaydetti.

SİYASET YAPILACAKSA GENELKURMAY BAŞKANI YAPAR

'Eğer siyaset yapılacaksa bunu Genelkurmay Başkanı yapar ve onu da Milli Güvenlik Kurulu'nda yapar' diye konuştu.


''28 Şubat felsefesi sürüyor'' diyen Başbuğ, o dönemdeki gerekçelerin de arkasında olduklarını söyledi. 27 Nisan e-muhtırasının ise dönemim Genelkurmay Başkanınca yayınlandığını ve emir komuta zinciri içinde bu konuda kendisinin görüş belirtemeyeceğini vurguladı.

İMHA YÜZDE 70

Başbuğ, 1993 yılında terör olayları konusunda umutsuzluğa kapıldığını ancak daha sonra alınan mesafenin sevindirici olduğunu kaydetti ve 1994 yılında 7 bin 184 teröristin etkisiz hale getirildiğinin 2008'de bu sayının 613 olduğunu söyledi.

Uzaktan kumandalı patlayıcıların yüzde 70'inin imha edildiğini, dünyada bu oranın yüzde 40 olduğunu belirten başbuğ, bu yıl şehit sayısının da 134 olduğunu hatırlattı. Bu yıl 42 vatandaş da teröre kurban gitti. Bu sayı 1993'de ise bin 479 olmuştu..


GOLF ANEKTODU

Toplantıda Hollanda Genelkurmay Başkanı ile yaptığı bir konuşmayı aktaran Başbuğ, Hollandalı muhatabının kendisine "Boş zamanlarında golf oynadığını" söylediğini aktardı ve "Ben de golf oynamak isterdim ama Türkiye öyle bir ülke değil" dedi.

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki toplantıya, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız da katıldı.

Medyanın önemine değinen Orgeneral Başbuğ, basını bilgilendirmek amacıyla Genelkurmay Karargahı'nda haftalık iletişim toplantıları düzenleyeceklerini, ilk toplantının da 26 Eylül Cuma günü yapılacağını belirtti.

Orgeneral Başbuğ, basın mensuplarının 24 saat açık olacak bir telefon hattından uygun bilgilere ulaşabileceklerini kaydetti.

Orgeneral Başbuğ, toplantıya katılan medya temsilcilerinin iletişimin geliştirilmesi konusundaki görüşlerini dinledi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, dün de gazetelerin genel yayın yönetmenleri ve Ankara temsilcileriyle bir araya gelmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem