TSİAD "ülkemiz bölünmeyecek"

TSİAD Başkanı Hasan Sabır verdiğimiz şehitlerin üzerine ülkenin bölünmezliğini hedef alarak kamuoyuna duyuru yaptı. Yayınlanan duyuru şu şekilde: Trabzon SİAD Başkanı Sabır, menfur saldırılar Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü hedef almaktadır Trabzon SİAD Ba

TSİAD "ülkemiz bölünmeyecek"

TSİAD Başkanı Hasan Sabır verdiğimiz şehitlerin üzerine ülkenin bölünmezliğini hedef alarak kamuoyuna duyuru yaptı. Yayınlanan duyuru şu şekilde:

Trabzon SİAD Başkanı Sabır, menfur saldırılar Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü hedef almaktadır

Trabzon SİAD Başkanı Sabır 3 Ekim 2008 tarihinde, Hakkari ili Şemdinli ilçesi bölgesinde bulunan Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü'nün emniyetini sağlayan unsurlara karşı, bölücü terör örgütü tarafından yapılan hain ve menfur saldırı ile ilgili yaptığı açıklamada şu görüşlere verdi.

Yapılan hain ve menfur saldırı yı lanetliyor, şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz. Ayrıca, şehitlerimizin değerli ailelerine, silah arkadaşlarına, yüce Türk ulusuna ve onun gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başsağlığı diliyoruz.

Bölücü terör örgütü, küreselleşme çağında yeni bir işlev ve görev üstlenmiştir. Bu menfur saldırılar, aslında yüce ulusumuzu ve ülkemizin bölünmez bütünlüğünü hedef almaktadır.

Türkiye, dünyanın en büyük 17. ekonomisine sahiptir. Resmi verilere göre, 1984'den beri bölücü terör örgütüyle mücadelenin Türkiye'ye maliyeti, 300 (üç yüz) milyar dolardan daha fazladır. Oysa ki, yalnızca ülkemizin güneydoğu bölgesinin değil, tüm Türkiye'nin, hatta komşumuz olan Ortadoğu ülkelerinin de kaderini değiştirecek olan GAP'ın (Güneydoğu Anadolu Projesi) maliyeti, yaklaşık olarak 32 (otuz iki) milyar dolardır. Yani bölücü terörle mücadele, yaklaşık 10 GAP kadardır.

Bu rakamlar, terör eylemleriyle aslında ne yapılmak istendiğini açıkça göstermektedir. Yapılmak istenen, tek cümle ile, Türkiye'nin enerjisini boşa harcatmaktır, boşaltmaktır. Biz bunun farkındayız; daha çok üreterek daha zengin ve daha güçlü olacağız. Bin yıldır bu coğrafyada yaşayan bir ulus olarak, bu tuzağa düşmedik, bundan sonra da düşmeyeceğiz. Yüce Türk ulusu, bu tuzağa düşmesini önleyecek sağduyuya sahiptir.

Devletimizin yetkili organlarının, bölücü terör örgütünün yurt içindeki ve yurt dışındaki bağlantılarını ve finansal kaynaklarını kesmek, siyasal ve askeri / lojistik desteğini yok etmek için, siyasal ve diplomatik kanalları kullanacağından ve gereğini yapacağından kuşkumuz yoktur. Bölücü terör ve terörün her türlüsüyle mücadele için, devletimiz tarafından alınacak her önlemi destekleyeceğimizi ve üzerimize düşeni sonuna kadar yapacağımızı bildirmek isteriz.

Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere bütün güvenlik güçlerimizin, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da, canları pahasına ülkenin bölünmez bütünlüğünü sağlayacaklarına olan inancımız tamdır. Tekrar tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem