Trafikte kural ihlali canlara ölüme oldu! 137 kişi aynı sebepten hayatını kaybetti

Trafikte acelenin bedeli ağır oldu! 137 can, tek ortak neden, kırmızı ışık ihlali. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı verilere göre, 2024 yılında her 3 günde 1 kişi kırmızı ışıkta geçilmesi nedeniyle hayatını kaybetti.
Trafikte kural ihlali canlara ölüme oldu! 137 kişi aynı sebepten hayatını kaybetti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1-8 Mayıs tarihleri arasında Türkiye genelinde gerçekleştirilen trafik denetimlerine ilişkin verileri paylaştı. Emniyet ve jandarma trafik ekiplerince toplam 3 milyon 600 bin 17 araç denetlenirken, trafik kurallarını ihlal eden 498 bin 666 araç ve sürücüye işlem yapıldı.

Kural İhlalleri Yine Gündemde

Denetimlerde en dikkat çeken ihlaller arasında, mevzuatta izin verilmeyen araçlarda çakar tertibatı kullanımı da yer aldı. Bu kapsamda 50 sürücüye işlem yapıldı. Ayrıca;

149 bin 311 sürücüye hız ihlali,

27 bin 818 araca periyodik muayene eksikliği,

25 bin 993 kişiye emniyet kemeri kullanmama,

16 bin 677 kişiye sürücü belgesi olmadan araç kullanma,

7 bin 474 araca ise zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmaması nedeniyle ceza kesildi.

"Her 3 Günde 1 Can, Kırmızı Işık İhlaline Kurban Gidiyor"

Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada özellikle kırmızı ışık ihlallerine dikkat çekerek, 2024 yılı başından bu yana 137 vatandaşın bu nedenle hayatını kaybettiğini belirtti. Yerlikaya, “Her 3 günde bir canımızı kırmızı ışık ihlali nedeniyle kaybediyoruz. Lütfen trafik ışıklarına uyalım. Bir anlık acele, geri dönüşü olmayan sonuçlara yol açmasın” uyarısında bulundu.

Öte yandan 2025 yılının ilk dört ayında yalnızca kırmızı ışık ihlali nedeniyle 369 bin 457 araç ve sürücüye işlem yapıldığı bildirildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir