Trabzonlular Libya'dan kaçtı

Datça Körmen Limanı’nda sabaha karşı Kaymakam Hamdi Öncü tarafından karşılanan Türk işçilerin durumlarının iyi olduğu, ancak 36 süren deniz yolculuğu nedeniyle bitkin oldukları öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Libya’da bir Türk şirketinde sualtı boru ve k

Trabzonlular Libya'dan kaçtı

Datça Körmen Limanı’nda sabaha karşı Kaymakam Hamdi Öncü tarafından karşılanan Türk işçilerin durumlarının iyi olduğu, ancak 36 süren deniz yolculuğu nedeniyle bitkin oldukları öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre Libya’da bir Türk şirketinde sualtı boru ve kablo döşeme işinde çalışan biri kaptan altısı su altı teknisyeni Libya’daki olaylar nedeniyle can güvenliklerinden endişe duyunca su altında boru döşeme işinde çalıştıkları tekne ile Libya’dan kaçtılar.

Biri kaptan 6’sı işçi olmak üzere 7 kişilik grup zorlu bir yolculuğun ardından Datça’yı ulaşmayı başardılar.

Datça’ya geldikten sonra ifade veren İşçiler, “Libya’da olaylar başlayınca şantiyemizi bastılar. Bütün eşyalarımızı talan ettiler. Can güvenliğimiz kalmamıştı. Biz yedi arkadaş şirkete ait teknemizle kaçmaya karar verdik. Ve gizlice limandan çıkış yaptık. Bizim kaçacağımızı tahmin edemediler. Elimizde az bir yiyecek ve su ile pusuladan başka bir şey yoktu. Hiçbir haberleşme yapamadık ancak Türk karasularına girdiğimizi cep telefonlarının çekmeye başladığında anladık ve ailelerimize haber verdik. Daha sonra bizi Datça Sahil Güvenlik Kotu Knidos açıklarında bularak en yakın olan Körmen limanına getirdi. Sağ salim karaya çıktığımız için çok mutluyuz” dediler.

Libya’dan gizlice kaçıp Datça’ya ulaşmayı başaran kişilerin isim ve memleketleri şöyle: Halil İbrahim Aslan 1981 Bursa doğumlu. Haldun Özkoç 1980 İstanbul doğumlu. Murat Özpınar 1978 Ankara doğumlu. Ufuk Pelsen 1980 Malatya doğumlu. Ercan Altay 1973 Bursa doğumlu. Fatih Aksı 1973 Trabzon doğumlu. Ve gemi kaptanı 1966 Trabzon Doğumlu Levent Usta.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem