Trabzonlu vekil uyardı: Uyuşturucuya karşı...

 Sigara ve alkol düzenlemelerinde öncü rol oynayan eski TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl, ailelerin ve güvenlik güçlerinin okulların açıldığı dönemde uyuşturucu maddelere karşı daha di

Trabzonlu vekil uyardı: Uyuşturucuya karşı...

 Sigara ve alkol düzenlemelerinde öncü rol oynayan eski TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl, ailelerin ve güvenlik güçlerinin okulların açıldığı dönemde uyuşturucu maddelere karşı daha dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Erdöl,  yaptığı açıklamada, uyuşturucuların özellikle gençler tarafından sıklıkla kullanıldığını, uyuşturucu satıcılarının da çocuklar ve gençler üzerine eğildiğini ifade etti.

Uyuşturucu tacirlerine karşı okulların açıldığı ilk aylarda çok daha dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Erdöl, şöyle konuştu:

"Tütün, alkol ve uyuşturucular dahil tüm bağımlılıklar için okulların açıldığı ilk 3 ay en riskli dönem. Bu aylarda zehir tacirleri müşteri olarak gördükleri çocukların üzerine çullanıyor, bunu da okulların açıldığı ilk aylarda yapıyorlar. Bu aylar içerisinde çocukları çok daha  fazla korumamız lazım. Bu nedenle okulların açıldığı ilk aylarda ve kapanacağı son aylarda alınacak güvenlik ve önleyici tedbirler, daha titizlikle uygulanmalı."

Erdöl, uyuşturucu ile mücadelenin tek başına cezai müeyyidelerle başarılamayacağını kaydederek, "Eğiticiler ve aile bu mücadelede çok önemli yer tutuyor ama yine de ceza, olmazsa olmaz tedbirler arasında. Uyuşturucu tacirleriyle yapılan mücadeledeki eksiklikleri giderecek değişiklikler 16 Haziran 2014 tarihinde yapılan bir kanunla büyük ölçüde giderilmiştir" dedi.

Yeni kanunla özellikle çocuklara uyuşturucu satmaya çalışanlara yönelik ağır cezalar getirildiğini belirten Erdöl, "Uyuşturucu ve uyarıcı maddenin çocuğa verilmesi veya satılması durumunda hapis cezası 15 yıldan az olamayacak şekilde artırıldı" diye konuştu.

Cevdet Erdöl, yapılan değişikliklerin esas amacının çocuklar ve gençler başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerini zehir tacirlerinden korumak olduğunu, artırılan cezaların toplumun tüm kesimleri tarafından takdir edildiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler