Trabzonlu Vali Aksoy'a vefa

Kendisini bir Mersinli gibi hissettiğini kaydeden Aksoy, "Samsun'da da bir eviniz olduğunu unutmayın. Sizleri ağırlamaktan büyük onur duyarım" dedi.Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO), Mersin Ticaret Borsası (MTB) ile

Trabzonlu Vali Aksoy'a vefa

Kendisini bir Mersinli gibi hissettiğini kaydeden Aksoy, "Samsun'da da bir eviniz olduğunu unutmayın. Sizleri ağırlamaktan büyük onur duyarım" dedi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO), Mersin Ticaret Borsası (MTB) ile Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) tarafından ortaklaşa organize edilen geceye de HiltonSA Mersin Oteli ev sahipliği yaptı. Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Karasabun, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve çok sayıda davetlinin de katılmış olduğu etkinlikte konuşan Vali Aksoy, 4.5 yıldan bu yana Mersin'de görev yaptığını hatırlatarak, söz konusu zaman diliminde kentte hayata geçirilen proje ve çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Aksoy, kadar kaymakam ve vali olarak görev yapmış olduğu il ve ilçeleri kendi memleketi olarak gördüğünün altını çizerek, böylelikle çalışmalarına yön verdiğini dile getirdi. Aksoy, "Kentteki bütün yöneticilerde bu duyguya sahip olması gerekir. Aksi taktirde canı gönülden yapılarak elde edilen başarıların yakalanması güç olur. Bu kapsamda Mersin'deki tüm bürokrat ve yöneticilerin kendilerini birer Mersinli olarak tanımlamasını istiyorum" diye konuştu. Kendisini her zaman bir Mersinli olarak gördüğünü, bu anlamda da kentin meslek yaşantısında ayrı ve özel bir yeri olduğunu belirten Hüseyin Aksoy, katılımcılara seslenerek; "Samsun'da da bir evinizin olduğunu unutmayın. Sizleri ağırlamaktan da büyük bir onur duyarım" ifadesini kullandı.
MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ise, her görevin bir başlangıcı olduğu gibi bir sonu da olduğunun altını çizerek, burada asıl önemli olanınsa kubbede hoş bir seda bırakmak olduğunu söyledi. Mersin için önemli olan projelerde birlikte çalıştıklarını, kentin geleceğine yön verecek çalışmaların da Aksoy'un desteğiyle bürokrasiye takılmadan gerçekleştiğini belirten Aşut, "Bizler, Sayın Valimizde bürokrasinin asık yüzünü hiç görmedik. Çözüm arayan, destek olan babacan tavrını gördük. Mersin'in eğitim ve sağlıkla ilgili projelerde öncü olduğunuz gibi kentin geleceğine yön verecek olan turizm, tarım ve tarıma dayalı sanayi ile lojistik sektöründeki çalışmaları yakından takip ettiniz. Bizlere bu konuda yol gösterdiniz. Ailenizden çok Mersin'e zaman ayırdınız. Halkın içinde ve Mersin'in gönlündeydiniz. Hayatınızın 4.5 yılını aldık ve hakkınızı bize helal edin. Nereye giderseniz gidin siz hep bizim valimiz olarak kalacaksınız" dedi.

MTB Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir, kente ilk atandığında öncelikli olarak Mersin'in röntgenini çekerek sorun ve sıkıntıları tespit eden Vali Aksoy'un, sonrasında da bu problemlerin çözümü noktasında öncelikli olarak sivil toplumun gücünü harekete geçirdiğini anlattı. Aksoy'un; kamu, özel sektör ve sivil toplumun birbirine yakınlaşması noktasında önemli bir misyon üstlendiğini kaydeden Özdemir, söz konusu yakınlaşmanın da işbirliğine dönüşerek ortak platformlar oluşturulduğunu söyledi. Aksoy'u bir 'orkestra şefi'ne benzeten Özdemir, "Hizmet dönemi boyunca çok kolay ulaşılabilecek bir kişi olmuştur. Dertlerimizle dertleşmiş, sevinçlerimizle mutlu olmuştur. Biz kendisini hep güzellik ve iyiliklerle hatırlayacağız" dedi.
21 yıldan bu yana kentte oda başkanlığı görevinde bulunduğunu hatırlatan MDTO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu, bugüne kadar hiçbir valiyle bu kadar uyumlu ve koordineli çalışmadıklarını, bu noktada da Hüseyin Aksoy'un Samsun'a atanmasının da Mersin için önemli bir kayıp olduğunu savundu. MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli de, Vali Aksoy'un kentte görev yaptığı zaman diliminde vizyonuyla adeta uyuyan Mersin'i canlandırıp, renklendirdiğini iddia ederek, Aksoy'un bölgenin kalkınması adına hazırlanan her projede ön saflarda yer almasıyla da kendilerine örnek olmasının yanında yol gösterdiğini dile getirdi. Tekli, "Yöneticiler gelip geçer, önemli olansa devlet görevidir. Ama Mersin, Sayın Valimiz Hüseyin Aksoy'u hiç unutmayacak. Yeni görevinde kendisine başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun" diye konuştu.

'Valiler Kararnamesi' ile birlikte Samsun'a atanan; Mersin Valisi Hüseyin Aksoy Trabzon Sürmene doğumlu olduğu da kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem