Trabzon'lu Özdemir şaşırttı

Tıpta çok ender olarak rastlanan, organları yer değiştirmiş ve kalbi sağ tarafta olan Cüneyt Özdemir'in hikayesi Amerikalıları da şaşırttı. ABD'nin New Jersey eyaletinde yaşayan Özdemir, tıpkı Türkiye'de lise yıllarında olduğu gibi ABD'de "uzaylı" olarak

Trabzon'lu Özdemir şaşırttı

Tıpta çok ender olarak rastlanan, organları yer değiştirmiş ve kalbi sağ tarafta olan Cüneyt Özdemir'in hikayesi Amerikalıları da şaşırttı. ABD'nin New Jersey eyaletinde yaşayan Özdemir, tıpkı Türkiye'de lise yıllarında olduğu gibi ABD'de "uzaylı" olarak çağrılıyor.

Mucize Türk'ün garip hikayesi 1970 yılında İstanbul'da, doğumuyla başladı. New York merkezli amerikaliturk.com internet haber sitesinin haberine göre, aslen Trabzonlu bir ailenin ferdi olan Cüneyt Özdemir'i doğumdan sonra doktorlar sağlığının yerinde olup olmadığını anlamak için muayene etti. Bu sırada bebeğin kalbini dinlemek istediler ancak, onları büyük bir şok bekliyordu, bebeğin kalbi yerinde yoktu.

 Kalp göğüs kafesinin sol tarafında olmalıydı oysa Cüneyt bebeğin kalbi sağ taraftaydı. Fakat kalbi bütün işlevlerini yerine getiriyordu, yani bebek sağlıklıydı. Cüneyt Özdemir sağ taraftaki kalbi ile yıllarca yaşadı, Fatih Ticaret Lisesi yıllarında bu sıradışı gerçeği bilen sınıf arkadaşları O'na "uzaylı" diye sesleniyorlardı. Öyle benimsemişti ki bu lakabı kendi kimlik bilgilerini unutacak kadar kendini uzaylı hissetmesine neden oldu.

 Kontrol amaçlı gittiği hastaneye yattığında dalak ve karaciğerin birbiriyle yer değiştirmiş olduğu saptandı. Tıpta az rastlanan "Dextrocardia kartagener syndrome' teşhisi konuldu.

 Bu farklılık sağlığa bir etkisi yok ancak, hastaneye her gidişinde sorun oluyordu. Bu durum hastanede özel ilgi görmesine sebepti. Doktorlar ilkin kalbine bakar, bir sorun olmadığını araştırırlardı. Her seferinde check up rutin olmuştu. EKG testleri, tansiyon değerleri tekrarlandı. Bu aslında sorun değildi. Sorun bu farklılıkla ilk defa karşılaşan bunu bilmeyen doktorların yaşadığı şaşkınlıktı. Doğuştan olan bir şey ilgi çekiyordu bundan ötürü olan merakın getirdiği özel ilginin yarattığı memnuniyete dönüştü.

 Aslında sıradan bir vücudu arzu etse de, bundan sonra doğuştan bir gerçeği değiştirme gibi şansı yoktu. Bugüne dek sorun olmayan bu gerçekle ömrünün sonuna kadar yaşayacak. Halinden hiç şikayetçi olmayan Cüneyt, vücut dengesinin değerini bilip, gerekli özenin gösterilmesi konusunda da öğüt veriyor.

 Şimdilerde Türkiye'den oldukça uzakta New Jersey'de yaşıyor. Tıpkı Türkiye'de lise yıllarında olduğu gibi burada da "uzaylı" olarak çağrılıyor. "Tüm uzaylı ve dünyalı arkadaşlarımı selamlıyorum, kendilerine iyi baksınlar" diyen Cüneyt halinden oldukça memnun.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem