Trabzonlu ailenin buruk bayramı

Bayramı hüzünle karşılayan Büyükcivelek'in eşi Asiye ve 5 çocuğu, Somali'den gelecek müjdeli bir haber bekliyor. Babalarının yokluğunda bayramı gözyaşları ile karşılayan Büyükcivelek'in yaşları 5 ile 10 arasında değişen 5 çocuğu, yaklaşık 7 aydır görmedikleri babalarının bir an önce kurtarılmasını istiyor.

Trabzonlu ailenin buruk bayramı

Mehmet Durmuş, korsanların elinde rehin tutulan eniştesi ile iki hafta önce telefonla görüştüklerini belirtti. Gemideki mürettebatın psikolojisinin iyice bozulduğunu anlatan Durmuş, "Biz kendisini arayamıyoruz. Korsanlar müsaade ettiği zaman ancak o evini arayabiliyor. En son 2 hafta önce aramıştı ve sadece 3 dakika konuşabildik. Korsanlar daha fazla konuşmasına izin vermiyorlarmış." dedi.

Korsanların gemideki bütün mürettebatı bir odaya topladığı bilgisini aldıklarını kaydeden Durmuş, eniştesinin ve mürettebatın psikolojisinin iyi olmadığını dile getirdi. Bir aydan fazla süren esaretin bayramdan önce bitmesini çok arzu ettiklerini söyleyen Durmuş, "Ablam ve 5 çocuğu burada mağdurlar. Özellikle çocukları teskin etmek zor oluyor. Bayramda da babalarını göremedikleri için çok üzülüyorlar." diye konuştu. Durmuş, şirket yetkililerinin olayı çözmek için ellerinden geleni yaptıklarını söylediklerini sözlerine ekledi.

BAYRAMA BABASIZ GİRDİLER

42 gündür babalarına kavuşmayı bekleyen Mehmet Suat Büyükcivelek'in yaşları 5 ile 10 arasında değişen 5 çocuğu, bayramda da babalarına kavuşamamanın verdiği hüzünle gözyaşlarını tutamadı. Babalarını çok özlediklerini ifade eden Rabia Nur (10), Sare Nur (9), ikizler Ali Semih (7) ile Nisa Nur (7) ve 5 yaşındaki Yunus Emre, babalarının bir an önce kurtarılmasını istiyor.

Gözyaşları içerisinde babasını çok özlediğini söyleyen Rabia Nur, "Babamı çok özledim. Bayramda babamın elini öpmenin hayalini kuruyordum, ama gerçekleşmedi. Yetkililerden babamızı kurtarmalarını, bizi babamıza kavuşturmalarını istiyorum." dedi.

Ya-Sa Denizcilik Şirketi'ne ait Marsall Adaları bandıralı Ya-Sa Neslihan isimli gemi 20'si Türk 30 mürettebatı ile Çin'e demir cevheri götürürken, 29 Ekim'de Aden körfezinde Somalili korsanlar tarafından kaçırılmıştı.

YDC Denizcilik A.Ş'ye ait Karagöl isimli gemi de Hindistan'ın Bombay Limanı'na giderken 12 Kasım'da Yemen açıklarında Somalili korsanlar tarafından kaçırılmıştı. 5 bin ton kimyasal madde yüklü Karagöl gemisinde de 14 Türk personel bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem