Trabzon'da sosyal güvenlik haftası etkinlikleri

 Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenlenen Sosyal Güvenlik İl Müdürü Musa Bulut, haftanın önemine vurgu yaparak yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.  Farkındalığın artması, vatandaşların hak ve yükümlülükleri ile kayıt dışı istihdam konusunda bil

Trabzon'da sosyal güvenlik haftası etkinlikleri

 

Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenlenen Sosyal Güvenlik İl Müdürü Musa Bulut, haftanın önemine vurgu yaparak yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. 
 
Farkındalığın artması, vatandaşların hak ve yükümlülükleri ile kayıt dışı istihdam konusunda bilgilendirilmesi amacıyla Sosyal Güvenlik Haftasının büyük önem arz ettiğini belirten Bulut, "Toplumda sosyal güvenlik konusundaki farkındalığın arttırılması, özellikle vatandaşların hak ve yükümlülükleri ile kayıt dışı istihdam konusunda bilgilendirilmesi amacıyla hizmet etmesi yönüylü Sosyal Güvenlik Haftası büyük önem arzetmektedir" dedi.
 
Kayıtdışı istihdamın önlenmesin ekonomik açısıdan önemli olduğuna vurgu yapan Bulut, "2002 yıllarda yüzde 50 seviyelerinde olan kayıt dışı istihdam oranının Sosyal Güvenlik Kurumunca gerek bilgilendirme ve bilinçlendirme gerekse denetim ve diğer alanlardaki çalışmalar sonucunda yüzde 39 seviyelerine indirilmiştir. Kayıt dışı istihdamdaki 1 puanlık değişikliğin de ekonomiye maliyetinin yaklaşık 650 milyon TL olduğu bilgisinden hareketle 10 puanlık düşüşün ekonomiye kazancının 6.5 milyar TL ekonomiye kazanç sağlayacaktır. Kayıt dışı istihdamın önlenmesi ekonomimiz açısından da son derece önemlidir" ifadelerini kullandı.
 
 
1.20130510140032.jpg
 
 
HEDEFİMİZ HİZMETLERİ MODERN BİNALARDA VATANDAŞLARA GÜLER YÜZLE ULAŞTIRMAK
 
Bulut, SGK hizmet anlayışındaki değişim dönüşüm konusunda bilgi vererek, "Trabzon Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Sosyal Güvenlik Kurumunun kanunda belirtilen görevlerini kurumun amaçlarına uygun olarak Trabzon ilinde yürütülmektedir.bu hizmetleri yürütürken amacımız sosyal güvenlik hizmetlerini etkin, verimli, kolay ulaşılabilir hizmet sunmak ve bu hizmetleri de modern binalarda güler yüzle vatandaşlarımıza ulaştırmaktır. Sosyal güvenlik hizmetlerinin vatandaşlarımıza en yakın yerde sunuarak hizmetin vatandaşın ayağına götürebilmesi için ilimizde Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'müze bağlı olarak Akçaabat, Araklı, beşikdüzü ve Of ilçelerinde Sosyal Güvenlik merkezleri ile İlimiz merkezinde Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi, Karadeniz Sosyal Güvenlik Merkezi ile Mali Hizmetler Sosyal Güvenlik Merkezi açılmış olup hizmet vermeye devam etmektedir" şeklinde konuştu.
 
İl Müdürlüğüne bağlı sigortalı çalışanlar sayısı hakkında açıklama yapan Bulut, "İl Müdürlüğümüze bağlı 106 bin 576 (4/a) lı. (SSK) 29 bin 113 4/b'li (Bağ-Kur) ve 21 bin 474 4/c'li (Emekli Sandığı) olmak üzere toplam 170 bin 518 aktif (çalışan) sigortalımız. 79 bin 444 4/a'lı (SSK), 28 bin 413 4/b'li (Bağ-Kur) ve 21 bin 474. 4/c'li (Emekli Sandığı) olmak üzere toplam 129 bin 331 pasif sigortalı (emeklimiz) mevcuttur. İl Müdürlüğümüze bağlı sosyal güvenlik merkezlerimizde toplam 14 bin 743 işyerimiz bulunmaktadır. Sağlık boyutuyla (Eczane- Hastane) ise İl Müdürlüğümüz Trabzon, Ordu, Erzincan, Giresun, Bayburt, Gümüşhane Ardahan, Artvin, Rize, Tunceli illerindeki sağlık hizmet sunucularına hizmet vermekteyiz" diye konuştu.
 
Bulut, sosyal güvenlik hizmetlerinin yürütülmesinin yanı sıra sosyal bilincin oluşturulması için yoğun çaba sarf ettiklerini ifade ederek, "İl Müdürlüğümüz sosyal güvenlik hizmetlerini yürütmenin yanı sıra kamuoyunda sosyal güvenlik bilincinin oluşması için yoğun çaba sarfetmektedir. Özellikle küçük yaştaki çocuklarda sosyal güvenlik bilincinin oluşturması için 2012 ve 2013 yılı içerisinde Trabzon başta olmak üzere bir çok ilçede ilk öğretim okulları ziyaret edilmiş, çocuklara sosyal güvenlik kavramı anlatılarak sosyal güvenliği anlatan Güven ve Yarışçı Çocuklar isimli kitap ile animasyon filmi içeren CD'ler hediye edilmiştir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem