Trabzon’da muhtarlar seçime gidiyor!

Haber61.net / Haber Servisi - Trabzon’un Büyükşehir Belediyesi olması ile birlikte yeni kurulan Ortahisar Belediyesi’ne bağlı bulunan 85 mahallenin muhtarlarının bulunduğu ve Kurucu Başkanlığını Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu’nda da etkin görev alan Bek

Trabzon’da muhtarlar seçime gidiyor!

Haber61.net / Haber Servisi - Trabzon’un Büyükşehir Belediyesi olması ile birlikte yeni kurulan Ortahisar Belediyesi’ne bağlı bulunan 85 mahallenin muhtarlarının bulunduğu ve Kurucu Başkanlığını Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu’nda da etkin görev alan Bekir Aktürk’ün yaptığı Ortahisar Muhtarlar Derneği yarın seçime giderek yeni başkanını seçecek.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi çok amaçlı toplantı salonunda saat 13:00’de yapılacak olan seçimlerde mevcut Başkan Bekir Aktürk, yeniden aday olmayacağını açıkladı.

ADAY OLMAYACAĞINI AÇIKLAYAN AKTÜRK KİMİ DESTEKLİYOR?

Bu konu ile ilgili Haber61.net’e açıklamalarda bulunan Bekir Aktürk, “Ben Ortahisar Muhtarlar Derneği Başkanlığına aday olmayacağım. Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu’nda ki görevim devam ediyor ancak Trabzon Ortahisar Muhtarlar deneği Başkanlığı’ndan ayrılıyorum, aday olmuyorum. Benim yerime yönetim kurulunun çoğunluğunun görüşü, Dolaylı mahallesi muhtarı Selami Durmuş ve listesinin, yarına kadar başka aday çıkmaması durumunda görevi devralması yönünde” dedi.

DAHA İYİ HİZMET ALABİLMEK İÇİN!

Ortahisar Belediyesi’ne bağlı mahallelerin muhtarlarının da bir derneğinin olması gerektiğini belirten Aktürk, “Ortahisar 85 mahalleden oluşuyor. Bu 85 mahallenin muhtarlarının oluşumu ile Ortahisar Muhtarlar Derneğini kurduk. Kurucu Başkanı benim. Kanunlar çerçevesinde 6 ay içinde seçime gitme hakkımız varken, Ben bunu bir an önce Genel Kurula getirip hizmetin daha iyi alınabilmesi için çalışmayı başlatmak istedim” ifadelerini kullandı.

MUHTARLAR YAPILAN HİZMETTEN MEMNUN DEĞİL!

Trabzon’un Büyükşehir Belediyesi olmasının ardından yeni mahalle olarak Ortahisar Belediyesine bağlanan köylerin sorunları ile ilgili sorduğumuz soru üzerine, Muhtarlar Derneği Başkanı Bekir Aktürk, muhtarların şuana kadar yapılan hizmetlerden memnun olmadığını ifade ederek, “Zaten Selami Durmuş yeni mahalle olmuş bir köyün, Dolaylı köyünün muhtarıdır. Bütün mahalle ve köy sorunlarını çok iyi bilen, olaya vakıf bir arkadaşımız. Kurumlarla birebir diyaloğa girebilecek bir arkadaşımız. Trabzon Büyükşehir Belediyesi kuruldu ama 85 mahalleyi ele aldığımızda gözle görülür, muhtarlarla ilgili bir çalışma henüz yapılmadı. Muhtarlar halkın temsilcisi, demokrasinin temel taşıdır. Ama şuana kadar yapılan hizmetlerden muhtarlar memnun değil” dedi.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler