Trabzon'da faili meçhul olaylar ve paralel yapı

Haber61.Net - Haber Servisi - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Paralel operasyonlar kapsamında yürüttüğü ve geçmişte Türkiye Genelinde işlenen cinayetler ve toplumsal olayları da incelemeye aldığı öne sürüldü. Bizde haber merkezi olarak Trabzon'un geçmi

Trabzon'da faili meçhul olaylar ve paralel yapı

Haber61.Net - Haber Servisi - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Paralel operasyonlar kapsamında yürüttüğü ve geçmişte Türkiye Genelinde işlenen cinayetler ve toplumsal olayları da incelemeye aldığı öne sürüldü. Bizde haber merkezi olarak Trabzon'un geçmişini zedeleyen olayları araştırdık ve kısaca özetledik.

İşte o olaylar 

KTÜ olayları : 2004 yılı 30 Nisan'ı KTÜ'de karşıt görüş öğrenciler nedeni belli olmayan olaydan dolayı  kavga ediyor. Olay geriliyor. Ertesi gün 1 Mayıs'a sıçratmak istenen olay Jandarmanın kritik müdahalesi ile engelleniyor. 

Trabzon'da Mc Donalds'ın bombalanması : Olayın faili Yasin Hayal; 24 Ekim 2004'de gerçekleşen bombalı saldırıda 6 kişi yaralanmıştı. Olayın ardından Yasin Hayal, kısa bir süre ceza evinde yatarak tahliye edildi.

Bu olay Trabzon'da bir dönemin başlangıcı sayıldı ve sırası ile kent Türkiye'nin gündemine düşen haberler ile sarsılmaya başladı.

Trabzon'da TAYAD üyelerine linç girişimi; 6 Nisan 2006 yılı günü Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği'ne mensup 6 kişi bildiri dağıtmaları üzerine, toplanan kalabalık tarafından linç edilmek istendi. Olay bir anda çığ gibi büyüdü ve önü alınamayan olaylar meydana geldi. Olay faili Meçhul

Trabzon'da Kürt kökenli işçilerin çay ocağına molotof atılması; Nisan 2006 Yılında hiç bilinmeyen bir olay olarak tozlu raflar arasında duruyor. İnşaat işçilerinin iş bulmak için bekledikleri çay ocağına kimliği belirsiz kişiler tarafından molotof kokteyli atıldı. Olay faili Meçhul

Trabzon Ülkü Ocakları İl başkanlığına Bomba Koyuldu; Trabzon'da çözülmeyen faili olay olarak gündemdeki yerini korumakta. Mayıs 2006'da TAYAD olaylarının hemen ardından gerçekleşti. Ülkü Ocakları ve MHP il Başkanlığı'nın bulunduğu binanın basamaklarına konuldu. Patlama sonrası kimse yaralanmadı. Öncesinde ise en dikkat çeken ayrıntı, Ülkü Ocakları İl teşkilatına olay öncesi polis ekipleri tarafından olayın yapılacağı bilgisi verildi. Sonrasında ise olayla alakalı bir gelişme olmadı. Olay faili Meçhul

Trabzon'da rahip Cinayeti; 2003 yılında Trabzon'a gelen Rahip Andrea Santoro, Trabzon'da 3 yılını doldurmak üzereydi ki 16 yaşındaki O.A, tarafından öldürüldü. Bu olayda Trabzon'un karanlık yılları arasında 2006'da meydana geliyor. Olayın faili yakalanmış gibi gözüküyor fakat gerçekte, Olay faili Meçhul.

Gazeteci Hrand Dink Cinayeti; 19 Ocak 2007'de Trabzon'da Mc Donalds bombalanmasının sanığı Yasin Hayal ve arkadaşı Erhan Tuncel'in, beraber yapmış oldukları bir plan ile 16 yaşındaki Ogün S. isimli bir çocuğun işlemiş olduğu cinayetin Trabzon'a kalması. Gerçekte Olay faili Meçhul.

Bu olayların tamamına yakınında Trabzon'da görevli Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek, hiç bir olayı aydınlatamasa da Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi'nin başına getirildi. Emniyette 2009 yılında kullanıcı işlemleri kayıtlarını usulsüz sildiği ve sızdırdığı gerekçesiyle açığa alınan Ramazan Akyürek hakkında hiçbir işlem yapılmaması da dikkat çekmişti. Akyürek'in sonrasında sırası ile görev yerleri değiştirildi ve son olarak açığa alındı.

Emniyetteki paralel operasyonların hedefinde olan Akyürek'in, Trabzon'da gerçekleşen faili meçhul olaylarla alakalı yargılanması bekleniyor. 

Haber : Şükrü Üçüncü 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler