Trabzon şehidine ağlıyor!

Şırnak'ta bölücü örgütün yola döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan Trabzonlu İstihkam Uzman Çavuş Mustafa Aliyazıcıoğlu için düzenlenen cenaze töreninde gözyaşları sel olup akarken, şehit eşinin feryadı yürekleri dağladı. Şehit Uzman Çavuş Mustafa

Trabzon şehidine ağlıyor!

Şırnak'ta bölücü örgütün yola döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan Trabzonlu İstihkam Uzman Çavuş Mustafa Aliyazıcıoğlu için düzenlenen cenaze töreninde gözyaşları sel olup akarken, şehit eşinin feryadı yürekleri dağladı.

Şehit Uzman Çavuş Mustafa Aliyazıcıoğlu (41) için merkez İskenderpaşa Camii'nde öğle namazını müteakiben tören düzenlendi. Törene şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Trabzon Vali Yardımcısı Orhan Eyövge, AK Parti Trabzon milletvekilleri Mustafa Cumur ve Asım Aykan, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Erhan Güder, Trabzon İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yüksel Sönmez, Trabzon Emniyet Müdürü Feridun Boz, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Şehit uzman çavuşun eşi Asiye, kızları İrem (12) ve Ceren (11) bayrağa sarılı tabutun başında göz yaşı döktü. Asiye Aliyazıcıoğlu'nun, eşinin tabutuna sarılarak "Aşkım sen ölmedin, cennete gittin" şeklindeki feryadı yürekleri dağlarken, törene katılanları da duygulandırdı. İrem ve Ceren, babalarının tabutuna sarılarak göz yaşı dökerken, şehit uzman çavuşun kardeşleri de terör örgütüne lanet yağdırdı. Acılı eş Asiye Aliyazıcıoğlu, kızlarını yanına çağırarak babalarının fotoğrafını öptürdü, tabutu elleriyle sıvazladı.


Şehit Uzman Çavuş Mustafa Aiyazıcıoğlu'nun annesi Birsen Aliyazıcıoğlu ise oğlunun acısına daha fazla dayanamadı ve baygınlık geçirdi. Gözü yaşlı baba Ertuğrul Aliyazıcıoğlu da güçlükle ayakta durmaya çalışırken, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Erhan Güder şehit babasının elini öptü, kendisini teselli etmeye çalıştı.


Törene katılanlar terör örgütüne lanet yağdırırken, şehit uzman çavuşun yakınları "Ağlamayacağız, hainleri sevindirmeyeceğiz. Vatan sağ olsun, şehidin kanı yerde kalmayacak" diye haykırdı. Törende aileyi teskin eden bazı subaylar ile nöbet tutan askerler de göz yaşlarını tutamazken, tabut başında bekleyen askerlerin ter ve gözyaşını komutanları sildi.


Trabzon İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yüksel Sönmez ise törende yaptığı konuşmada şehide Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk halkına başsağlığı diledi. "Vatan savunmasında görev yapan kahraman askerlerin ve bu uğurda can veren şehitlerin sayesinde bu topraklarda rahat yaşıyoruz" diyen Albay Sönmez, "Şehitlerimiz iman dolu göğüsleriyle vatan savunmasında canlarını siper ettiler. Hainlerle bu yoldaki mücadelemizi aynı kararlılıkla, canımızı, kanımızı feda ederek tereddütsüz bir şekilde sürdüreceğiz"şeklinde konuştu.


Şehit uzman çavuşun cenaze namazı Trabzon İl Müftüsü Ahmet Bulut tarafından kıldırıldı. Namazın ardından silah arkadaşlarının omuzlarında top arabasına konuldu. Şehidin naaşı, ailesinin göz yaşları, vatandaşların da tekbir ve sloganları eşliğinde bir müddet taşınırken, daha sonra ambulansa konularak toprağa verilmek üzere Yomra ilçesine bağlı İkisu köyüne götürüldü.

Öte yandan İstihkam Uzman Çavuş Mustafa Aliyazıcıoğlu, önceki gün Şırnak kırsalında bölücü terör örgütü mensupları tarafından yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit düşmüştü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem