Trabzon merkezli 3 ilde dev operasyon - 4 ay takip ettiler…

Trabzon Merkezli İstanbul ve Rize illerinde uyuşturucu operasyonu yapıldı.

Trabzon merkezli 3 ilde dev operasyon - 4 ay takip ettiler…

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon Merkezli İstanbul ve Rize illerinde 4 aylık teknik ve fiziki takip sonucunda 15 ayrı noktaya eş zamanlı operasyon yapıldı. 12 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre Trabzon İl Jandarma Komutanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Sube Müdürlüğü ve Ortahisar İlçe jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından “Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti” ile “Silah ve Mühimmat Kaçakçılığı” yapan suç örgütü tespit edildi.

4 Aylık teknik ve fiziki takip sonrasında Trabzon, İstanbul ve Rize illerinde eş zamanlı olarak 15 ayrı noktada 12 şüpheliye yönelik operasyon yapıldı. Yapılan operasyon neticesinde; 122 gr esrar maddesi, 15 gr. kenevir tohumu, 1 adet hassas terazi, 1 adet esrar öğütme aparatı, 3 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet tabanca şarjörü, 571 adet tabanca fişeği, şüphelilere ait suçta kullanılan 13 adet cep telefonu, 11 adet sim kart ele geçirildi.

Operasyon kapsamında örgüt lideri F.G., örgüt üyeleri Y.B., A.Y., O.S., S.G., İ.B.K., A.A., S.T., A.S., Sürmene ilçesinde örgüt üyesi E.B., İstanbul ilinde örgüt üyesi E.Y. ve Rize ilinde örgüt üyesi Y.A. isimli şahıslar yakalandı. Yapılan işlemler sonrasında mahkemeye çıkarılan şahıslardan O.S., A.S. ve G.B. tutuklanırken diğerleri adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 

Öte yandan yapılan çalışmalar sonrasında E.B. ve M.K. isimli şahısların üzerinde arama yapıldı. Aramalarda M.K.’nın üzerinde 15 gram esrar ele geçirildi. İki şahıs çıkarıldıkları mahkeme tarafından Adli Kontrol şartı ile serbest bırakıldı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem