Trabzon İsrail'i kınadı

Konuyla ilgili Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde bilgilendirme toplantısı yapan tertip komitesi başkanı Cemal Binler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 450'nin üzerinde Filistinlinin hayatını kaybettiğini belirterek bu saldırıları lanetlediklerini

Trabzon İsrail'i kınadı

Konuyla ilgili Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde bilgilendirme toplantısı yapan tertip komitesi başkanı Cemal Binler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 450'nin üzerinde Filistinlinin hayatını kaybettiğini belirterek bu saldırıları lanetlediklerini söyledi. ABD ve Batı dünyasının İsrail saldırılarına karşı sessiz kalmasını kınayan Binler,

“Terörist İsrail, hain yüzünü Flitsin topraklarında gerçekleştirdiği saldırıyla bir kez daha göstermiştir. İsrail'in okullara ve evlere yönelik düzenlediği saldırılarda 450'nin üzerinde insanın ölmesi ve bir o kadar da yaralının olması milletimizi derinden üzmüştür. Gazze'de yağdırdığı bombalarla çoluk çocuk onlarca masum insanı katleden işgalci İsrail, tüm insanlığın nefretini kazanmıştır. Dünyanın tek terörist devleti olan İsrail'in masum Gazze halkına yönelik saldırısını lanetleyerek şiddetle kınıyoruz. İsrail'in kadın ve çocuk demeden sivil halka yönelik olarak düzenlediği bu canice saldırıya ABD ve Batı ülkelerinin sessiz kalmasını da anlamlı buluyor, onları da bu tavırlarından dolayı suç ortağı ilan ediyoruz. Medeniyet ittifakından bahseden dünyaya barış ve özgürlük çağrıları yapan ABD ve batı dünyasının sahte yüzü, İsrail'in gerçekleştirdiği katliamlara sessiz kalmasıyla bir kez daha ortaya çıkmıştır” diye konuştu.

İsrail'in saldırılarını protesto etmek üzere bir miting düzenleyeceklerini dile getiren Binler, 4 Ocak Pazar günü Trabzon Belediyesi önünde saat 13.00'da yapılacak mitinge bütün bölge halkının katılımını beklediklerini ifade etti.

Binler, mitinge Anadolu Gençlik Derneği, Araştırma Kültür Vakfı, ASKON, Alperen Ocakları, Esnaf Odaları, Hak-İş, Hizmet-İş, İnsan Hakları Derneği, İHH İnsani Yardım Vakfı, Kamu-Sen, KESK, Mazlum-Der, Memur-Sen, MÜSİAD, Tek-Der, Tüm Kadınlar Derneği, Ülkü Ocakları ve Yavuz Selim Vakfı'nın yanı sıra AK Parti, BBP, CHP, DP, DSP, MHP, ÖDP ve SP'nin de destek verdiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem