Trabzon Havalimanı'nda önemli değişiklik!

Sivil havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), terminal girişlerindeki x-ray cihazlarının kaldırılması ile ilgili resmi Twitter hesabından açıklama yaptı. Açıklamada, havalimanları giriş kontrol noktalarının (x-ray'lerin) kaldırılması için yapılan denetlemelerde

Trabzon Havalimanı'nda önemli değişiklik!
Sivil havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), terminal girişlerindeki x-ray cihazlarının kaldırılması ile ilgili resmi Twitter hesabından açıklama yaptı.
 
Açıklamada, havalimanları giriş kontrol noktalarının (x-ray'lerin) kaldırılması için yapılan denetlemelerde, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda son aşamaya gelindiği duyuruldu.
 
TRABZON'DA DA KALDIRILACAK!
 
Ankara ve İzmir'deki Havalimanlarında başlatılan giriş kontrol noktalarındaki x-ray cihazlarının kaldırılması uygulaması bu havalimanlarının takip edilerek olumlu rapor verilmesi halinde Trabzon Dahil 9 Havalimanında daha uygulanmaya başlanacak. 
 
9 HAVALİMANINDA DA UYGULAMA BAŞLATILACAK
 
Uygulama ilk etapta Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı terminal girişindeki güvenlik noktalarının kaldırılması ile başlatılmıştı. Uygulamanın herhangi bir güvenlik sıkıntısı oluşturmadığı yönünde rapor hazırlanması halinde ise, 9 havalimanında daha terminal girişindeki güvenlik noktaları kaldırılacak. Uygulamanın başlatılacağı havalimanında bagaj kontrolüne yönelik üç boyutlu Patlayıcı Madde Tespit Sistemi (EDS) bulunması gerekiyor. Bu yüzden, EDS cihazı bulunan Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nın ardından, İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen, Antalya, Trabzon, Dalaman, Bodrum, Gaziantep, Erzurum ve Zafer Havalimanı'nda da bu uygulamanın devreye gireceği öğrenildi.
 
"BU UYGULAMA SIKINTI OLUŞTURACAK"
 
Hayata geçmesi planlanan uygulamayla ilgili konuşan Atatürk Havalimanı'ndaki yolculardan bazıları, giriş kontrol noktalarının kaldırılması gerektiğini söylerken, bazıları da kaldırılmaması gerektiğini belirtti. Ailesiyle birlikte Afganistan'a giden Tamer Karayel, "Çağımızda terörist eylemlerin çok fazla olduğu göz önünde bulundurarak, giriş noktalarından itibaren güvenlik tedbirlerinin aynen devam etmesi kanaatindeyim. Bu uygulamanın sıkıntı oluşturacağını düşünüyorum. Ben Afganistan'a gideceğim terör eylemlerinin had safhada olduğu bir yere gidiyoruz. Çağımızda birçok ülkede bu tür sıkıntıların yaşandığı için girişten itibaren bu emniyet tedbirlerinin alınması gayet yerinde olduğunu düşünüyorum" dedi.
 
"KALDIRILACAKSA KOMPLE KALDIRILSIN"
 
Havalimanları girişlerinde bulunan güvenlik noktalarının kaldırılmasını doğru bulmadığını belirten İhsan Kurt ise şunları söyledi:
 
"Eğer burada güvenlik önlemi olmazsa havalimanına herhangi bir tehlikeli bir şey sokabilirsiniz. Bu güvenlik noktalarının pasaport tarafında olmasının bir anlamı yok. Burada da insan var. Bomba burada patlasın insanlar ölsün, pasaport arkasındaki insanlar ölmesin mi? Bana bu uygulama mantıksız geliyor. Kalkacaksa komple kalksın sadece pasaport kontrol noktasından sonra güvenlik önlemi olmasının bir anlamı yok."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler