Trabzon Geçmişini Arıyor

Son birkaç yıldır “yürek burkan, kafa bulandıran ve zaman zaman da utandıran cümlelerin öznesi”ne dönüşen ya da dönüştürülen Trabzon geçmişini arıyor.Trabzon'dan yetişerek “Trabzon dışında” başarılı olmuş işadamı, akademisyen ve bürokratlardan oluşan bir

Trabzon Geçmişini Arıyor

Son birkaç yıldır “yürek burkan, kafa bulandıran ve zaman zaman da utandıran cümlelerin öznesi”ne dönüşen ya da dönüştürülen Trabzon geçmişini arıyor.

Trabzon'dan yetişerek “Trabzon dışında” başarılı olmuş işadamı, akademisyen ve bürokratlardan oluşan bir grup Trabzonlu; kendi sınırlarına hapsedilmeye çalışılan Trabzon için değişen ve gelişen Dünya vizyonuna uygun çözüm arayışı için bir araya geldi

İstanbul Beşiktaş'taki Bahçeşehir Üniversitesi Kampusü'nde bir araya gelen “trabzon Platformu” üyeleri, genel sekreter Adnan Şirin'in öncülüğünde sorunları ve çözüm önerirlini masaya yatırdılar.

Genel Sekreter Şirin; Trabzon nüfusunun demografik yapısı üzerine çeşitli bilgiler vererek, toplamda % 11 lik bir “okuma yazma bilmeyen” nüfusa sahip olduklarını ve bu durumu Trabzon'a yakıştıramadığını söyledi. Trabzon Platformu olarak geçmişte kalan her şeyi geçmişe bırakıp, kente yeni “değerler” kazandıracak yeni bir sayfa açacaklarını söyleyen Şirin, herkesten bu anlamda destek beklediklerini söyledi.

Platform üyelerinden Ağır Ceza Hakimi Atilla Hekimoğlu'da; özelde Trabzon genelde de Karadeniz ve tüm Türkiye'yi kucaklayacak projelere imza koymaları gerektiğini söyledi.

Halen yürüttüğü Türk Kızılayı Genel başkanlığı görevinden önce birçok sosyal çalışmaya imza atan ve bir dönem de Dernekler Birliği Başkanlığı yapan Tekin Küçükali de konuşmasında, güçlerin birleştirilmesinin önemine değindi.

Ülke sathında değişik bölge ve şehirlerde yüzlerce dernek, kurum ya da kulübün Trabzon'a katkı sağlamak adına çalışmalar yaptığını hatırlatan Küçükali; “ Ancak birbirinden bağımsız ve habersiz olarak yürütülen bu çalışmalar maalesef beklenen sonuçları vermemiştir ve bu mantıkla gittiğimiz sürece de vermeyecektir. Benim önerim, bu platformun şemsiyesi altında tüm Trabzonluları bir araya toplamak, güçleri birleştirmek ve herkesle memleket sevgisi paydasında buluşarak kenti layık olduğu yere taşımaktır” dedi..

Trabzon Platfotmu Genel Sekreteri Adnan Şirin, toplantıya yaptığı katkılardan dolayı Ecmel Sarıalioğlu'na teşekkür ettiklerini belirterek, Trabzon'a yönelik proje ve vizyon odaklı çalışmalarına periyodik olarak devam edeceklerini söyledi.


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem