Trabzon eski emniyet müdürünün isyanı!

Haber61.net – Haber Servisi – Son dönemlerde Emniyete yapılan operasyonlar devam ederken bu olaylara isyan bayrağını eski emniyetçi Ramazan Akyürek’te çekti. Akyürek, “Görevden alınmayı hazmetmiş değilim. İdare o gün haketti. Keşke 20 Aralık'ta değil de 2

Trabzon eski emniyet müdürünün isyanı!

Haber61.net – Haber Servisi – Son dönemlerde Emniyete yapılan operasyonlar devam ederken bu olaylara isyan bayrağını eski emniyetçi Ramazan Akyürek’te çekti. Akyürek, “Görevden alınmayı hazmetmiş değilim. İdare o gün haketti. Keşke 20 Aralık'ta değil de 20 Haziran'da takdir etseydi daha çok sevinirdim. İstanbulda yapılan operasyonlarla ne şahıs ne de birim olarak ilgim yoktur. Emniyet Genel Müdürümüzün yazılı emri olmadan soruşturma açacak konumda değildim. Sayın İdris Naim Şahin Bakanı'ma teşekkür ediyorum. Onları mahcup edecek birşey yapmadım. 17 Aralık ve sonrasında bir ilgisi yok. Operasyonu yapan arkadaşlarla benim görüşmem söz konusu değil. Bu nedenle o dönemde alınmamı hem kendi adıma hem de o kararı verenler adına üzüntüyle karşıladım.”dedi.

DİNK, ŞÜPHELİSİ OLARAK GÖRÜLEN MÜDÜRDEN İLGİNÇ SAVUNMA

Akyürek, “ Hrant Dink ülkemizin bir değeri idi. Bu değerimiz kaybolmuştur. Gerek Trabzon İl Emniyet Müdürü iken gerekse İstihbarat Daire Başkanı iken biz yazı yazarak bildirdik uyardık. Hrant Dink ile ilgili tedbiri gelip benim mi almam lazım. Ancak benim Trabzon’dan ve Ankara’dan yazılarım olmasa bile İstanbul’un bu eylemi öngörmeleri gerekirdi. Ve gerekli tedbiri almaları uyarıda bulunmaları gerekirdi. Hrant Dink basit bir cinayet olduğunu düşünmüyorum. Bu iş bugün kü adli ve idari mekanizmalar içinde milletimizi veyahutta bu konuyla ilgilileri tatmin edecek şekilde vuzuha kavuşmasa ilerde arayışlar devam eder. Tam yaptım mı? Eksik kalmış olabilir ama kastım yok. ” ifadelerine yer vererek şaşkınlık yarattı.

Kendisine mesaj verildiğini altını Bugün TV ekranlarında çizerek belirten Akyürek, “ Ankara Kumrular’da evimin önünde patlama olduğunda ben yurtdışındaydım. Bir gün evvel yurtdışına çıkmıştım. Patlama ile eve döndüm. Sen bombacı olarak o aracı koyacak İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek’in evini buldun. Ben oradan kendimin payına düşen mesajı aldım.”kelimelerine yer verdi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem