Trabzon Demiryolu yine sözde kaldı

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’a yapılması planlanan ve bir türlü yapımına başlanmayan neredeyse yılan hikayesine dönen demiryolu yine vaatlerde kaldı. Dün Haber61’in gündeme taşıdığı demiryolu için Trabzon’da ne vaatler verilmişti. İşte o vaatler… 27

Trabzon Demiryolu yine sözde kaldı

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’a yapılması planlanan ve bir türlü yapımına başlanmayan neredeyse yılan hikayesine dönen demiryolu yine vaatlerde kaldı. Dün Haber61’in gündeme taşıdığı demiryolu için Trabzon’da ne vaatler verilmişti.

İşte o vaatler…

27 Kasım 2015 Recep Tayyip Erdoğan

“Erzincan-Trabzon demiryolunun daha önce Gümüşhane’den geçeceğinin, bu bağlamda etüd projelerin tamamlandı.”

23 Mayıs 2015 Ahmet Davutoğlu

“Trabzon’un etrafından demiryolları ile yeni havalimanı ile Trabzon’u Karadeniz’in Türkiye’nin değil bütün Kafkasya’nın bütün Anadolu’nun en büyük limanı haline getireceğiz.”

5 Ekim 2010 dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül

Gül, "Trabzon Limanı sadece Karadeniz için değil, Türkiye için önemli bir limandır. Özellikle demir yolunun devreye girmesi ile önemi daha artacak. Bu sayede Kafkasya ile ticari bağların daha artacağına inanıyorum." dedi.

YİNE SEÇİM VAADİNDE KALDIK

Tüm vaatlerin aksine 6.Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı, (Eurasia Rail) 3 Mart 2016 tarihinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından İstanbul Fuar Merkezi’nde açtı. Bu fuarda Türkiye’de yapılacak tüm projeler bulunurken Trabzon Demiryolunun adı bile anılmadı.

Siz değerli okurlarımız bölgenin ihtiyacı olan Demir yoluna destek olmak için " Doğu Karadeniz Tren Yolu Bekliyor." ifadesini Ulaştırma bakanlığı Faks numarası 0312 212 49 30 olan bu numaraya faks çeke bilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem