Trabzon Barosundan paralel kriz

Haber61 – Haber Servisi –Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan özür dileyen ilanı 6 yerel gazetede yayınlatan avukat hakkında soruşturma başlatan Trabzon Barosunda  kriz iyice derinleşti. Haber61.Net'in edindiği bilgiye göre; 01.04.2015 tarihinde İstanbu

Trabzon Barosundan paralel kriz

Haber61 – Haber Servisi –Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan özür dileyen ilanı 6 yerel gazetede yayınlatan avukat hakkında soruşturma başlatan Trabzon Barosunda  kriz iyice derinleşti.

Haber61.Net'in edindiği bilgiye göre; 01.04.2015 tarihinde İstanbul Çağlayan Adliyesinde Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın DHKP – Cli teröristler tarafından şehit edilmesinin ardından açıklama yapan İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan sözlerini kınayan Trabzon Barosu üyesi Avukat Mehmet Bıyıklı, Trabzon’da yayın yapan 6 yerel gazeteye ilan vererek Kocasakal’ın bu açıklamalarını kınamıştı.

KOCASAKAL’A TEPKİ GÖSTERDİ

İlan’da Bıyıklı, “ 01.04.2015 tarihinde İstanbul Çağlayan Adliyesinde meydana gelen ve merhum savcımız Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edilmesiyle sonuçlanan müessif olay nedeniyle İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal’ın süreç ile ilgili ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik açıklamalarını basından takip ettim. Sanki bütün avukatları temsil ediyormuş gibi hareket eden yaptığı bütün açıklamalar adeta bir hukuk rezaleti olan bu şahıssı kınıyorum.  Avukatlık mesleği şov yapma mesleği değildir.” İfadelerine yer verdi.

İŞTE O İLANIN TAM METNİ

1-702.jpg

SAVCILIĞA GİTTİ HEPSİNDEN ŞİKAYETÇİ OLDU

Avukat  Mehmet Bıyıklı hakkında  bu ilanın ardından Trabzon Barosu avukatlarından Muhammet Sarıhan tarafından şikayet dilekçesi oluşturuldu. Trabzon Barosu başkanı bu şikayet dilekçesini işleme koyarak  Bıyıklı hakkında Resen soruşturma başlattı. Bıyıklı hakkında Nisan 2015’de başlatılan soruşturma devam ediyor. Cumhurbaşkanını savunan ilanı yayınlamasının ardından başı derde giren avukat Mehmet Bıyıklı, Trabzon Baro başkanı ve kendisi hakkında şikayette bulunan Muhammet Saruhan hakkında Trabzon Cumhuriyet başsavcılığına giderek şikayette bulundu.

BARO PARALEL ÖRGÜTE HİZMET EDİYOR

Savcılığa vermiş olduğu dilekçede Bıyıklı, “ 10.05.2015 tarihinde Samanyolu TV’de Canlı yayına bağlanmak suretiyle paralel yapıyı öven ve daha sonra yerel basında bu sözleri övgülerini ısrarlı bir şekilde sürdüren Trabzon Barosu Başkanı Avukat Orhan Öngöz, Hakkında Paralel terör örgütüne üye olma ve bu örgütün propagandasını yapması nedeniyle suç duyurusunda bulunuyorum.  İlk kez halkın oyları ile birlikte seçilmiş Cumhurbaşkanımız hakkında yapmış olduğum özür ilanı nedeniyle; hakkımda soruşturma açan Trabzon Barosu Başkanı Orhan Öngöz, yönetim kurulu üyesi Yunus Yıldız ve bu süreçte kendilerine yardımcı olan avukat Muhammet Sarıhan  hakkında suç duyurusunda bulunuyorum. Paralel yapıya yakın demeçler vermesi nedeni ile Trabzon Barosuna tahsis edilen yönetim binasının barodan alınmasına sebebiyet veren ve bu suretle Trabzon barosuna tarihinde en büyük zarara uğratan baro başkanından suç duyurusunda bulunuyorum.”bilgilerine yer verdi. 

Haber : Şükrü Üçüncü 

1-701.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler