Topkapı Sarayı kapanabilir!

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, dünyanın en önemli projelerinden biri sayılan Marmaray'ın Topkapı Sarayı surlarında çatlaklara yol açmasıyla ilgili olarak, “Ben inceledim, ama bilim adamları inceliyor. Üniversiteler, teknik üniversiteler inceliyor

Topkapı Sarayı kapanabilir!

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, dünyanın en önemli projelerinden biri sayılan Marmaray'ın Topkapı Sarayı surlarında çatlaklara yol açmasıyla ilgili olarak, “Ben inceledim, ama bilim adamları inceliyor. Üniversiteler, teknik üniversiteler inceliyor. İkinci hattın geçmesi sırasında daha dikkatli önlemler alınacak ve müzeyi belki bir süre ziyarete kapatacağız” dedi.

Bakan Günay, Çankaya Belediyesince Kültür ve Turizm Bakanlığına “Fikri Mülkiyet ve Sinema Arşivi, Sinema Salonu, Galeri ve Hizmet” binası yapılmak üzere tahsis edilen araziyle ilgili imzalanacak protokol törenine gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin “Marmaray kazısı sırasında Topkapı Sarayı'nda çatlaklar meydana geldi, bu konuda bir inceleme başlatıldı mı?” sorusunu yanıtlayan Bakan Günay, şöyle konuştu:

“Başlatıldı ben bizzat inceledim. Yenikapı Sirkeci hattında, İslam Bilim ve Teknoloji merkezinin altından geçerken, sanıyorum 40 metreye yakın bir derinlikten geçmesine rağmen muhtemel bir boşluktan ötürü bir sarsıntı ve yer yer çatlaklar var. Şu anda durum sabitlendi, yeni bir tehlike yok. Oradan ray geçti.”

Gereken güçlendirmelerin yapıldığını bildiren Günay, şöyle devam etti:

“Ben inceledim, ama bilim adamları inceliyor. Üniversiteler, teknik üniversite inceliyor. İkinci hattın geçmesi sırasında daha dikkatli önlemler alınacak ve müzeyi de belki bir süre ziyarete kapatacağız. Şu anda endişe edilecek bir durum olmadığını bilim insanları söylüyorlar, ama duvarlarda yer yer çatlaklar var. Galiba biraz daha dikkatli olmak gerekiyor.”

“Ana binayı etkileyecek bir durum söz konusu mu?” sorusuna ise Bakan Günay, şu yanıtı verdi:

“Hayır, Topkapı'dan uzakta tamamen Sirkeci tarafında, İslam Bilim ve Teknoloji müzesi yaptığımız eski has ahırların altından geçerken yer yer çatlamalar oldu. İkinci hat geçerken belki önlem olarak bir süre için kapatma düşünebiliriz, tamamen teknik üniversitenin vereceği raporlara bağlı. Ben bizzat yerinde inceledim tabii sevimli bir durum değil, ama aşırı ölçüde korkulacak bir durumda umarım değil.”

“DİNLENME, SOYUNMA VE ÇALIŞMA ODALARINDA KAMERA YOK”

Bakan Günay, “Halk dansları topluluğunun prova yaptığı salona kamera, ses kayıt cihazı konulmasıyla ilgili bir şikayetleri var sanatçıların, bu konuda bir işlem yaptıracak mısınız?” sorusunu da şöyle yanıtladı:

“Gereken bilgileri aldım genel müdürden. Çalışma alanlarında, genel provaların yapıldığı alanlarda ve koridorlara kameralar konulmuş. Çok trafiğin olduğu alanlarda, bazen güvenlik önlemleri için bazen de disiplinli çalışmaları için ve provaların nasıl gittiğini görmek için kayıtlar konulmuş. Bunların dışında dinlenme, soyunma ve özel çalışma odalarında kamera yok. Kimsenin özel yaşamını ilgilendiren alanlarda kamera yok, genel çalışma alanlarında var. Bana anlatılan kadarıyla sakınca yok, ama konuyu daha ayrıntılı bir şekilde dinleyeceğim, sadece genel müdürden aldığım bilgileri tekrar ediyorum.”

“İSRAİL HALKI, HÜKÜMETİNİ DİNLEMİYOR”

Bakan Günay, İsrail'in, Türkiye'ye boykot çağrısında bulunduğunun hatırlatılması üzerine de şunları söyledi:

“Daha önce de yapmışlardı, ama İsrail halkı galiba hükümetini şükürler olsun çok dinlemiyor. Çünkü Türkiye, İsrail halkı için güvenli bir ülke. Çok sayıda insan bütün bu İsrail hükümetinin gerdirme, tartışmayı sürdürme gayretlerine rağmen Türkiye'ye gelmeye devam ediyor. Türkiye, yakın, kolay, keyifli, kaliteli bir tatil merkezi. Bence siyaset, insanların tatil yapmasına kadar burnunu sokmasa iyi olur.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler