TOKİ başvurusu onaylananların sayısı giderek artıyor! Onaylanmış sayı...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, katıldığı canlı yayında 'Sosyal Konut Projesi'ne dair merak edilenleri cevapladı.

TOKİ başvurusu onaylananların sayısı giderek artıyor! Onaylanmış sayı...

Konut projesine şu ana kadar 7,5 milyon kişinin başvurduğunu anımsatan Kurum işlemi tamamlanmış veya onaylanmış olanların sayısının 4 milyon 442 bin olduğunu açıkladı. Kurum, iki gün önce başlayan arsa başvurularının 67 bine yükseldiğini kaydederken ilk i yeri başvurularının da 20 bine dayandığını söyledi.Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, NTV'de katıldığı canlı yayın programında 'TOKİ Sosyal Konut Projesi'ne dair merak edilenleri cevapladı.

Konut projesine ilk günden beri büyük bir ilgisi olduğunu kaydeden Kurum, "Şu an itibariyle başvuru sayımız 7,5 milyona, işlemi tamamlanmış-onaylanmış sayısı da 4 milyon 442 bine ulaştı" dedi.Kurum, 10 Ekim'de başlayan arsa başvuruları için şunları söyledi:

"Arsa başvuruları 67 bine, ilk iş yeri başvuruları da 20 bine dayandı. Bir milyon altyapılı arsanın 50 bini İstanbul'da olacak. İlk Evim Arsa Projesi başvuruları 10 Ekim-7 Kasım 2022 tarihleri arasında olacak'

İlçe ve merkezdeki talepleri dikkate alarak arsalarımızı belirledik. Bu arsaların değerlemelerini SPK tarafından onaylı olarak yapıyoruz. Ve bu değerin yüzde 50'sini sübvansiyonlu yapıyoruz.

Vatandaşımız faizsiz bir şekilde, sabit taksitle alabilir

Arsa ve işyeri başvurularında özel bir kontenjan ayırmadık. Zaten sayıda her kesime yetecek şekilde belirlendi''

Vatandaşlarımız ister 250 bin sosyal konuta, isterse de bir milyon arsa-konuta başvurabilir. Kurada ikisinden de çıkarsa birisini tercih etmesini isteyeceğiz

Burada imar planları hazırlayacağız. Bazılarının imar planları da hazırlandı. Yüzde 40'ını yeşil alanlara sosyal donatılara terk edeceğiz. Aralık ayı itibariyle de arsa tapularını vermeye başlayacağız. Bu aşamaların hepsinde vatandaşlarımıza destek vermeye devam edeceğiz

Biz projelerimizi sunacağız, ancak vatandaş beğenmezse de kendisi de istediği gibi bir plan çizerek evini yapabilecek. Bazılarını kat karşılığı verecekler, böyle arsalarımız var. Belki müteahhit bulup verelim diyecekler. Çoğunluk ne isterse bu projelerde biz onun yanında olacağız."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem