TİMBİR’den Google’a rekabet başvurusu!

İnternet medyasının gelir adaleti için harekete geçen TİMBİR, Google’ın haber içeriklerinden sağladığı gelirleri paylaşmaması nedeniyle Rekabet Kurumu’na resmi başvuruda bulundu.
TİMBİR’den Google’a rekabet başvurusu!

Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Temmuz ayı Yönetim Kurulu Toplantısı, Genel Başkan Dr. Süleyman Basa başkanlığında çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Toplantıda, TİMBİR’in kurumsal gelişimi ve sektör adına yürüttüğü önemli projeler masaya yatırıldı.

Toplantının ana gündem maddeleri arasında bölge başkanlıklarının faaliyetleri ve koordinasyonu öne çıktı. Büyüyen organizasyon yapısıyla dikkat çeken TİMBİR’in bölgesel yapılanmasında atılacak adımlar değerlendirilirken, Birlik Haber Ajansı’nın (BHA) mevcut çalışmaları ve büyüme stratejileri de ayrıntılı şekilde ele alındı.

Yapay Zeka Destekli Yazılım Çalışmaları Tanıtıldı

TİMBİR’in teknoloji altyapısına yönelik projeleri de toplantının önemli başlıkları arasında yer aldı. Yapay zeka destekli haber yazılımı ve içerik yönetim sistemine dair yürütülen çalışmalar hakkında yönetim kurulu üyelerine kapsamlı bir sunum yapıldı.

Avrupa Programı Hazırlıkları Sürüyor

Avrupa’daki Türk medya temsilcileriyle yapılması planlanan buluşma programı da toplantıda gündeme geldi. Uluslararası iş birliklerinin artırılması hedeflenen bu programın hazırlıkları hakkında detaylı değerlendirmelerde bulunuldu.

Google’a Yapılan Başvuru Gündemdeydi

Toplantının dikkat çeken gündem maddelerinden biri de TİMBİR’in Rekabet Kurumu’na Google hakkında yaptığı tarihi başvuru oldu. Google’ın Türkiye’deki internet medyasının ürettiği haber içeriklerinden elde ettiği gelirleri paylaşmamasına yönelik başvurunun etkileri ve sürece dair gelişmeler kurul üyeleriyle paylaşıldı.

Kamu İş Birlikleri ve Telif Hakları Konuşuldu

Toplantıda ayrıca, kamu kurumlarıyla sürdürülen iş birlikleri, sektörel eğitim programları ve dijital telif hakları konusunda yürütülen çalışmalar da ele alındı. TİMBİR’in, dijital medya sektörünün yasal ve teknolojik altyapısını güçlendirmeye yönelik faaliyetlerinin artarak devam edeceği vurgulandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir