"Ticaret Bakanlığı'ndan Kaçakçılığa Büyük Darbe: 112,5 Milyon Liralık Malzeme ve Uyuşturucu Ele Geçirildi"

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, Mersin, Kapıkule ve Habur'da 112,5 milyon liralık kaçak eşya ve uyuşturucuya el koydu.

"Ticaret Bakanlığı'ndan Kaçakçılığa Büyük Darbe: 112,5 Milyon Liralık Malzeme ve Uyuşturucu Ele Geçirildi"

Ticaret Bakanlığı'nın Gümrük Muhafaza birimleri, son zamanlarda kaçakçılığa karşı büyük başarılar elde etti. Mersin Limanı, Kapıkule ve Habur Gümrük Kapıları'nda yapılan üç farklı müdahalede, toplam 112,5 milyon liralık kaçak malzeme ve uyuşturucu maddeye el konuldu. Bu operasyonlar, ülkedeki kaçakçılıkla mücadele çabalarının ne kadar ciddi olduğunun altını çiziyor.

Mersin'deki limanda, gözetim altındaki şüpheli bir konteynerin, benzer bir konteynerle değiştirildiği anlaşıldı. Yapılan x-ray taraması sonucunda, konteynerde kayıt dışı 59.600 elektronik nargile, 19.450 kilogram menteşe ve 101.520 adet dereceli gözlük bulundu. Bunların piyasa değeri yaklaşık 75 milyon lira olarak hesaplandı.

Kapıkule'de, Türkiye'ye girmeye çalışan bir otobüste, bir yolcunun çantasında gizlenmiş 22 kilogram kokain yakalandı. Bu uyuşturucunun piyasa değeri 35 milyon lira civarında.

Habur'da ise, Irak'tan gelen bir yolcunun ekmek poşetinde saklanmış, normalden daha ağır bir kilogram altın külçe ele geçirildi. Bu altının değeri yaklaşık 2,5 milyon lira olarak belirlendi.

Bu üç etkili müdahale, ülke çapında kaçakçılık faaliyetlerine büyük bir darbe vurdu. Bu olaylarla ilgili olarak, ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları soruşturma başlattı. Ticaret Bakanlığı, kaçakçılıkla mücadelenin kararlılıkla süreceğini ve benzer operasyonların devam edeceğini bildirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler