THY uçağı neden düştü

Hollanda'nın Amsterdam kentinde Schiphol havaalanına inişi sırasında düşen THY ait Tekirdağ yolcu uçağıyla ilgili 3 iddia ortaya atıldı.

THY uçağı neden düştü

Bir...Hollanda televizyonu, uçağın motorlarından birinin piste 2 bin metre kala düştüğünü öne sürdü. 

İkinci iddiaya göre, uçakta eğitim alan bir pilot bulunuyor. Uçağı düşüşünde bu eğitimdeki pilotun yere indirme çabasının neden olduğu belirtiliyor.
Eğitimdeki pilot uçağı indirmek isterken, tarlaya doğru gidince, kaptan pilot gazı açıp yükselmek istiyor ancak bu kez uçağın kuyruk kısmı yere çarpıyor ve uçak üç parçaya ayrılıyor. 

Üçüncü bir iddia ise uçağın yakıtındaki sorun nedeniyle iniş sırasında kazanın meydana geldiği yönünde..

Amsterdam Bölge Belediye Başkanı da yaptığı açıklamada "Büyük ihtimalle uçağın benzininin az geldiği ve o yüzden düştüğünü düşünüyoruz" dedi ancak bunun incelemelerden sonra açığa çıkacağını söyledi.

PİLOT HATASI VAR.. Ölüm nedeni kuyruktan 

Emekli pilot Gündüz Akarcay'a göre ölüm nedeni kuyruktan ve kaza pilot hatası yüzünden oldu.

CNN Türk'e telefonla katılan Akarcay görüntülere bakarak kazaya ilişkin tahminde bulundu:

"Gövde üzerine vuruyor. Bunun neticesinde kanatların ön kısmında 1 metre civarında çatlak kuyrukta kopma oluyor. Ölüm nedeni yüzde bin kuyruktan olmuştur."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem