THY uçağı kuyruğu pistte sürttü

Sabah saatlerinde meydana gelen olayda İstanbul-Oslo seferini yapmak üzere Atatürk Havalimanı'ndan kalkış yapmak için pistte hızlanan Boeing 737-800 tipi uçağın kuyruğu piste sürttü. Uçak kalkışından kısa bir süre sonra tekrar Atatürk Havalimanı'na döndü.

THY uçağı kuyruğu pistte sürttü

Sabah saatlerinde meydana gelen olayda İstanbul-Oslo seferini yapmak üzere Atatürk Havalimanı'ndan kalkış yapmak için pistte hızlanan Boeing 737-800 tipi uçağın kuyruğu piste sürttü. Uçak kalkışından kısa bir süre sonra tekrar Atatürk Havalimanı'na döndü.TC-JGC kuyruk tescilli uçak bakıma alınırken yolcular da başka bir uçakla Oslo'ya gönderildi.

KISA SÜRE ÖNCE YİNE KUYRUK SÜRTMESİ OLAYI YAŞANMIŞ

3 hafta önce yine bir kuyruk sürtmesi olayı yaşandığı öğrenildi. Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen olayda henüz tip eğitimini tamamlamış bir pilotun kalkışı sırasında oluşması dikkat çekti. Olayda Kaptan Pilot Süleyman Özdamar’ın Boeing 737-800 tipi uçağı kalkışa geçerken "jump seat" olarak adlandırılan gözlemci koltuğunda oturan sivil kıyafetli eğitimdeki pilotun sağ tarafta oturan ikinci pilot ile yer değiştirmesini istediği öğrenildi. Kalkışı yapan öğrenci pilotun kuyruk sürtmesinden sonra kumandaları alan Kaptan Pilot Özdamar, Atatürk Havalimanı’na geri dönerek indi. Uçak bakıma alındı. Kalkışı yapan öğrenci pilotun henüz simülatör eğitimine de başlamadığı öğrenildi.

Olay sonrasında soruşturma açılırken Uçuş Kurulu’na sevk edilen Süleyman Özdamar, istifa etti. 14 yıldır THY’de uçan Kaptan Pilot Özdamar, 2008’e kadar da Boeing 737 uçaklarının Tip Müdürlüğü görevinde bulunmuştu.

Dört gün önce de İstanbul-Brüksel seferini yapan THY'nin Airbus 340-300 tipi uçağının motoru Zaventam Havalimanına inişinde pilot hatası sonucu piste sürtmüştü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler