THY uçağı doğru iniş yaptı

Hollanda medyası, geçtiğimiz hafta Amsterdam'ın Schippol Havalimanı'na 500 metre kala düşen THY uçağı pilotlarının doğru iniş yaptığını duyurdu.

THY uçağı doğru iniş yaptı

Hollanda basını, geçtiğimiz hafta Amsterdam'ın Schiphol Havalimanı'na inişi sırasında yaşanan kaza ile ilgili yeni bilgileri gündeme getirdi.

Algeemen Dagblad gazetesi, Schiphol Havalimanı yakınlarında düşen Türk Hava Yolları uçağının pilotlarının iniş esnasında doğru hareketlerde bulunduklarını duyurdu. Haberde, deneyimli pilot Benno Bakstein'ın değerlendirmelerine yer verildi. Bakstein, kule ile THY uçağı arasındaki iletişimi incelediğini ve pilotların iniş sırasında herhangi bir hataya düşmediklerini ifade etti.

Bakstein'ın analizlerine göre, pilotlar uçuş süresince belirlenen marjları korumuş ve iniş koridorunu doğru bir şekilde takip etmiş. Ancak ani bir iniş gerçekleşmiş. Bu açıklamalar, Türk Hava Yolları Pilotları Derneği ve Yeni Şafak gazetesinin daha önce dile getirdiği türbülans ihtimali üzerine odaklanan spekülasyonları yeniden gündeme getirdi.

Öte yandan, Hollanda İçişleri Bakanı Guusje ter Horst, kazanın ardından yapılan müdahalelerin zamanında ve etkin bir şekilde gerçekleştirildiğini, herhangi bir gecikmenin yaşanmadığını belirtti. Bakan ter Horst'un açıklaması, olayın ardından gerçekleştirilen kurtarma ve müdahale çalışmalarının başarısını vurguluyor.

Bu gelişmeler, Amsterdam'da yaşanan uçak kazasının ardındaki detayları aydınlatmaya yönelik önemli bilgiler sunarken, olayın daha detaylı analiz edilmesi için zemin hazırlıyor. Hollanda basınının bu son haberleri, kazanın nedenlerine ve sonuçlarına dair daha geniş bir perspektif sunuyor ve olayın daha derinlemesine incelenmesine katkıda bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem