THK'nın Tam Uçuş Simülatöründe önemli başarı!

Türk Hava Kuvvetleri'nin sahip olduğu ilk tam uçuş simülatöründe 40 bin saat devrildi

THK'nın Tam Uçuş Simülatöründe önemli başarı!

Hava Kuvvetleri Komutanlığı, yerli ve milli imkanlarla üretilen "CN-235 Uçağı Tam Uçuş Simülatörü" ile havacılık eğitiminde önemli bir başarıya imza attı. HAVELSAN tarafından geliştirilen ve 24 Kasım 2006'da envantere katılan bu simülatör, dünya genelinde yalnızca Türkiye ve Güney Kore'de hizmet veriyor.

Ana Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Standardize Simülatör Akademik Eğitim Filo Komutanlığı tarafından kullanılan simülatör, bugüne kadar 40 bin saatlik eğitim süresini geride bıraktı. CN-235 tipi kargo uçağının gerçek özelliklerini yansıtan simülatör, pilotlara gerçek uçuş deneyimi sunuyor. İçerisinde bulunan 3D haritalar ile pilotlar, Türkiye semalarında gerçek bir uçuş hissiyatı yaşayabiliyorlar.

thknin-tam-ucus-simulatorunde-onemli-basari.webp

Simülatör, gerçek uçuş koşullarını taklit edebilme yeteneği sayesinde, pilotların acil durum prosedürleri ve normal uçuş prosedürleri üzerinde çalışmalar yapmasına olanak tanıyor. Standardize Simülatör Akademik Eğitim Filo Komutanı Hava Pilot Albay Yıldırım, simülatör sayesinde yakıt tasarrufu sağlanarak pilotların gerçek uçuşlara hazır hale geldiklerini ifade etti. Ayrıca, simülatörün, gerçek uçakta karşılaşılabilecek acil durumlar için de kritik bir eğitim aracı olduğunu belirtti.

Eğitimler sırasında, gerçek uçak kullanımının yarattığı maliyetlerin önemli ölçüde azaltıldığını vurgulayan Albay Yıldırım, simülatörün, olası acil durumlar karşısında pilotların deneyim kazanmalarını sağladığını söyledi. Bu sayede, Hava Kuvvetleri'nin eğitim seviyesinin artırıldığını ve bu durumun kuvvetlere büyük kazanımlar sağladığını ekledi.

thknin-tam-ucus-simulatorunde-onemli-basari-001.webp

Albay Yıldırım, 17 kişilik bir ekiple günlük 12 saatlik uçuş eğitimi verildiğini, bu çalışmalarla Türk Hava Kuvvetleri bünyesindeki altı filoya doğrudan, genel anlamda ise toplam on bir filoya hizmet verdiklerini açıkladı. Ayrıca, Türkiye dışında sekiz farklı ülkeye de simülasyon eğitimi sunulduğunu belirtti.

Hava Pilot Yarbay Güngörmüş ise, CN-235 tam uçuş simülatörünün, her türlü hava koşulunda, savaşa hazırlık eğitimlerini sürdürebilme imkanı sağladığını ifade etti. Gerçek uçakla yapılamayan acil durum eğitimlerinin, bu simülatör aracılığıyla başarıyla gerçekleştirildiğini vurguladı.

thknin-tam-ucus-simulatorunde-onemli-basari-002.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler