TGC'den açıklama!

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Yönetim kurulu yaptığı açıklamada Başbakan Erdoğan'ın yaptığı açıklamaları tedirginlik ve şaşkınlıkla izlediklerini ifade etti. Başbakan Erdoğan'ın basın özgürlüğünü kısıtlamaya çalıştığını ifade eden TGC Yönetim Kurulu'nun ya

TGC'den açıklama!

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Yönetim kurulu yaptığı açıklamada Başbakan Erdoğan'ın yaptığı açıklamaları tedirginlik ve şaşkınlıkla izlediklerini ifade etti.

Başbakan Erdoğan'ın basın özgürlüğünü kısıtlamaya çalıştığını ifade eden TGC Yönetim Kurulu'nun yaptığı açıklamada “Demokrasinin, çok sesliliğin, hukukun üstünlüğünün en önemli kurumlarından biri basın özgürlüğüdür. Basın özgürlüğü tüm özgürlüklerimizin garantisidir.

Başbakanlar, bakanlar, siyasetçiler, demokratik düzenin bir sonucu olarak bulundukları makamlara gelirler. Durum buyken, ülkeyi yönetenlerin, demokratik olgunluğu bir tarafa bırakıp, demokratik sistemi zaafa uğratacak davranış içine girerek, kendilerini basın ve yayının denetçisi yerine koymaları kabul edilemez.

Demokratik ülkelerde Başbakanlar, siyasetçiler, kendisini eleştirdiği ya da beğenmediği bir yayın politikası izlediği için, bu yayın organlarının boykot edilmesini isteyemez. Bunu istemek; demokrasiye, hukuka, insan hak ve özgürlüklerine sığmaz.
Medya, sorumluluğunu yerine getirmediğinde bunu değerlendirecek olan vatandaşlardır. Eğer ortada bir suç varsa, kişi ve kurumlar haklarını hukuk zemini içinde arayabilirler.

Ama sırf kendisine muhalif diye basın özgürlüğünün kısıtlanmaya çalışılması, bu da aşılarak toplumun muhalif basın yayın organlarına karşı kışkırtıcı tarzda çağrılarda bulunulması, anayasal özgürlükler konusunda büyük bir tehdit içinde bulunduğumuzun bir göstergesidir.

Başbakanı bu yanlış, anti demokratik tavırdan vazgeçmeye, demokrasiye, farklılıklara, eleştiriye saygılı, olgun ve hazımlı olmaya davet ediyoruz” denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem