Teslim olan teröristlerin sayısı 94'e yükseldi
İçişleri Bakanlığı, terör örgütünde çözülmenin sürdüğünü bildirerek, yürütülen ikna çalışmaları kapsamında bir teröristin daha güvenlik güçlerine teslim olduğunu duyurdu. Yapılan açıklamayla birlikte, 1 Ocak’tan bu yana ikna yoluyla teslim olan terörist sayısının 94’e ulaştığı belirtildi.
İkna Çalışmaları Sonuç Veriyor
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, terörle mücadelede güvenlik güçlerinin kararlı operasyonlarının yanı sıra ikna çalışmalarının da etkili şekilde sürdürüldüğü vurgulandı. Bu çalışmalar neticesinde, örgüt içerisindeki çözülmenin devam ettiği kaydedildi.
Açıklamada, son olarak bir teröristin daha ikna edilerek teslim olduğu bilgisi paylaşıldı. Teslim olan teröristin, gerekli işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildiği belirtildi.
Yıl Başından Bu Yana 94 Teslim
İçişleri Bakanlığı, 1 Ocak tarihinden bu yana ikna çalışmaları kapsamında teslim olan terörist sayısının 94’e yükseldiğini açıkladı. Bu rakamın, terör örgütü içerisindeki çözülmenin somut göstergelerinden biri olduğu ifade edildi.
Yetkililer, ikna çalışmalarının özellikle örgüt mensuplarının aileleriyle kurulan iletişim ve sahadaki bilinçlendirme faaliyetleri sayesinde başarıyla yürütüldüğünü belirtiyor.
Terörle Mücadele Çok Yönlü Sürüyor
Açıklamada, terörle mücadelenin yalnızca operasyonlarla sınırlı olmadığına dikkat çekildi. Güvenlik güçlerinin sahadaki kararlı duruşunun yanı sıra, psikolojik ve sosyal boyutları da içeren çok yönlü bir mücadele anlayışının benimsendiği vurgulandı.
İçişleri Bakanlığı, terör örgütüne katılımın önlenmesi ve mevcut örgüt mensuplarının teslim olmasının sağlanması amacıyla ikna çalışmalarının kararlılıkla devam edeceğini bildirdi.
Mücadele Kararlılıkla Devam Edecek
Yetkililer, terörle mücadelede gelinen noktanın önemli olduğunu ancak rehavete yer olmadığını ifade etti. Bakanlık, hem yurt içinde hem de sınır ötesinde yürütülen operasyonlar ve ikna faaliyetleriyle terör örgütlerine karşı mücadelenin süreceğini kaydetti.
İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasında, vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak için tüm imkanların seferber edildiği vurgulanarak, terörle mücadelenin son terörist etkisiz hale getirilene kadar devam edeceği belirtildi.