Terörle nasıl mücadele edilmeli

TERÖRLE mücadeleyi sivil otorite elinde toplayan hükümet, şimdi de mücadelenin nasıl yürütülmesi gerektiğini bölge halkına soracak. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, terör sorununun çözümüne yönelik kısa, orta ve uzun vadeli önlemler geliştirmek amacıyla 'Ter

Terörle nasıl mücadele edilmeli

TERÖRLE mücadeleyi sivil otorite elinde toplayan hükümet, şimdi de mücadelenin nasıl yürütülmesi gerektiğini bölge halkına soracak. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, terör sorununun çözümüne yönelik kısa, orta ve uzun vadeli önlemler geliştirmek amacıyla 'Terörle Mücadele Araştırma Projesi' başlattı.

Proje kapsamında, akademisyenler, uzmanlar ve pratik uygulayıcılar; bölgede görev yapan kamu görevlileriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, kanaat önderleriyle ve vatandaşlarla görüşecek. Terörle mücadele, sosyal, siyasal ve ekonomik boyutlarıyla ele alınıp, uygulamada karşılaşılan sorunları ve çözüm önerilerini içeren bir rapor hazırlanacak.

İçişleri Bakanlığı'nda halen devam eden proje kapsamında, terör yönünden hassasiyet arz eden illerde alan araştırması yapılacak. Terör örgütlerinin mevcut durumu, eylem potansiyelleri ile muhtemel gelişmelere ilişkin kolluk birimlerinin katkısı alınacak.

Terörle Mücadele Araştırması Projesi'nin alan araştırması bölümünde; bölgede görev yapan kamu görevlileri, sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri ve vatandaşlarla yapılan mülakat ve görüşmelerden elde edilen tespit ve değerlendirmeler bir rapor haline getirilecek. Raporun kamuoyunda tartışılmasından sonra, uygulanabilir bulunan yönler pratiğe geçirilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem