Teröristler MSN kullanıyor

Bingöl'de güvenlik kuvvetleri ile bir grup PKK'lı terörist arasında çıkan çatışmada çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirilirken, malzemeler arasında bulunan dizüstü bilgisayar ile teröristlerin haberleştiği ortaya çıktı. Genelkurmay Başkanlığı resmi int

Teröristler MSN kullanıyor

Bingöl'de güvenlik kuvvetleri ile bir grup PKK'lı terörist arasında çıkan çatışmada çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirilirken, malzemeler arasında bulunan dizüstü bilgisayar ile teröristlerin haberleştiği ortaya çıktı.

Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sitesinden edinilen bilgiye göre, 5 teröristin etkisiz hale getirildiği ve 1 güvenlik görevlisinin yaralandığı çatışma sonrasında bölgede yapılan incelemede çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Açıklamada, "Teröristlerle birlikte bir adet M-16 piyade tüfeği ve bu silaha ait 5 adet şarjör, 4 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bu silahlara ait 17 adet şarjör ile 8 adet el bombası, bir adet Yaesu uzun menzilli telsiz ve güneş paneli, 2 adet Yaesu el telsizi, 1 adet dürbün ve bir adet dizüstü bilgisayar ele geçirilmiştir" denildi.

Uzmanlara göre, teröristlerle birlikte ele geçirilen dizüstü bilgisayarla haberleşme yapıldığı belirtildi. Uzmanlar, teröristlerin özellikle Kuzey Irak'ta bulunan Kandil Kampı'ndan emirleri ve şifreleri bilgisayar üzerinden MSN kullanarak aldıklarını dile getirdi.

Teröristlerin ayrıca gruplar arasındaki bazı önemli konuları telsizin dinlenme ihtimaline karşılık bilgisayar üzerinden yaptıkları belirtildi. Uzmanlar teröristlerin bilgisayarı cep telefonu GPRS hattı ile ve genellikle MSN'i kendi aralarında belirledikleri şifrelerle kullandıklarını dile getirdi.

Teröristlerle birlikte ele geçirilen dizüstü bilgisayarın incelemeye alındığı ve yapılan görüşmelerin buradan tespit edilmesi yönünde çalışma başlatıldığı bildirildi.


HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler