Teröristler Köşeye Sıkıştı

Şırnak'ta bir teröristin teslim olduğu, Batman'da bir teröristin sağ olarak yakalandığı bildirildiGenelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan terörle mücadeleye ilişkin duyuruda, terör örgütünden kaçan bir teröristin dün Şırnak'ın Silopi ilçesin

Teröristler Köşeye Sıkıştı


Şırnak'ta bir teröristin teslim olduğu, Batman'da bir teröristin sağ olarak yakalandığı bildirildi

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan terörle mücadeleye ilişkin duyuruda, terör örgütünden kaçan bir teröristin dün Şırnak'ın Silopi ilçesinde güvenlik güçlerine teslim olduğu belirtildi.

Batman'ın Beşiri ilçesi Değirmendüzü köyü bölgesinde ise bir teröristin dün, 1 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 77 adet Kaleşnikof piyade tüfeği mermisi ve 1 adet el bombası ile birlikte yakalandığı kaydedildi. Duyuruda, dün Hakkari'nin merkez ilçeye bağlı Geçitli köyüne göreve giden ve içinde güvenlik güçlerinin bulunduğu askeri aracın görev dönüşü, terör örgütü mensupları tarafından yola döşenen basma düzenekli patlayıcı maddenin patlaması sonucu bir güvenlik görevlisi ve vatandaşın yaralandığı bildirildi.

-PATLAYICI MADDELER BULUNARAK İMHA EDİLDİ-

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde güvenlik güçlerinin dün Şemdinli-Durak köyü yolunda mayın arama faaliyeti yaptıkları esnada, terör örgütü mensupları tarafından tuzaklanmış 60 milimetrelik havan mühimmatı uzaktan komuta ile patlatıldı.

Ayrıca bölgede yapılan aramada oto alarm sistemi ile tuzaklanmış yaklaşık ve 10 kilogram C-4 patlayıcı madde ile hazırlanmış patlayıcı madde düzeneği bulundu. Olayda herhangi bir can ve mal kaybı meydana gelmedi.

Van'ın Gürpınar ilçesi dağlık arazi kesiminde bir sığınakta, dün, uzaktan komutalı patlayıcı madde düzeneklerinde kullanılan, 1 adet uzaktan kumanda devresi, 1 adet uzaktan kumanda cihazı, 4 adet pil ve muhtelif miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristlerce yola döşenen, basma düzenekli ve 1,5 kilogram C-4 patlayıcı madde ile tuzaklanmış el yapımı patlayıcı madde düzeneği bulundu. Diyarbakır'ın Kocaköy ilçesi Tepecik köyü bölgesinde; terör örgütü mensuplarınca tuzaklanan, patlayıcı maddenin üzerine büyükbaş hayvanın basması sonucu meydana gelen patlamada, büyükbaş hayvan parçalanarak telef oldu.

Olay bölgesinde yapılan araştırmada, ayrıca 2 adet patlayıcı madde düzeneği daha bulundu. Bulunan patlayıcılar yerinde imha edildi.


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem