Terör propagandasından tutuklanan Fincancı'nın ifadesi ortaya çıktı

Katıldığı bir terör örgütünün yayınında TSK’ya yönelik ‘kimyasal’ iftirasında bulunan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Terör propagandasından tutuklanan Fincancı'nın ifadesi ortaya çıktı

Fincancı’nın gözaltındaki ifadesinde evinden çıkan mermiler için ile ilgili söylediği sözler ortaya çıktı. 

Terör örgütü PKK’nın bir kanalı katılan Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, TSK’ya yönelik ‘kimyasal silah kullandığı’ iftirasını attıktan sonra gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Şebnem Korur Fincancı’nın evinde yapılan aramada 25 adet dolu, 1 adet boş 9 mm tabanca fişeği ve 2 adet dolu, 1 adet boş Kalaşnikof fişeği ele geçirildi.

MERMİLERE CEVAP VERDİ
Fincancı’nın evinde ele geçirilen malzemelere ilişkin verdiği ifade ortaya çıktı. Tabanca fişeklerinin babasına ait olduğunu savunan Fincancı, Kalaşnikof fişekleri için ise “Üniversitede öğretim görevlisiyim. Adli Tıp dersinde öğrencilere anlatmak için satın aldım” cevabını verdi. Fincancı, PKK’nın yayın organında yaptığı açıklamalar konusunda ise “Kimseyi suçlamadım videoda izlediğimi anlattım” ifadesini kullandı.

KATILDIĞI KANALIN TERÖRLE İLİŞKİSİNİ BİLMİYORMUŞ
Katıldığı kanalın PKK’yla irtibatı olduğunu bilmediğini savunan Fincancı, bununla da ilgilenmediğini söyleyerek tanımadığı bir kişinin kendisini arayarak canlı bağlantı yapmak istediğini iddia etti.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ
Fincancı ifadesini şu şekilde sürdürdü;

18 Aralık’ta Almanya’da Roza Lüksemburg Vakfı’nın Cezaevi ve İnsan Hakları konferansında tanıştığım bir meslektaşım, içinde olduğum hekim arkadaşlarıma bir video gösterdi. İzleyip fikir alışverişinde bulunduk. Kimyasal, toksik ve zehirli gazlarla ilgili yorum ön değerlendirmedir (..) Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum, suçsuzum.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem