Tecavüzcüyü Öldürdü Beraat Etti

SAMSUN'un Kavak İlçesi Kuzalan Köyü'nde tarlada annesi 55 yaşındaki Nazik Örsel'e, balta tehditiyle tecavüze kalkışan komşuları 49 yaşındaki Dursun Öksüz'ü av tüfeğiyle öldüren 22 yaşındaki Nuriye Örsel'in 3 yıl 4 ay hapis cezası aldığı dava dosyası Yargı

Tecavüzcüyü Öldürdü Beraat Etti

SAMSUN'un Kavak İlçesi Kuzalan Köyü'nde tarlada annesi 55 yaşındaki Nazik Örsel'e, balta tehditiyle tecavüze kalkışan komşuları 49 yaşındaki Dursun Öksüz'ü av tüfeğiyle öldüren 22 yaşındaki Nuriye Örsel'in 3 yıl 4 ay hapis cezası aldığı dava dosyası Yargıtay tarafından bozuldu. Yeni TCK'ya göre tekrar yargılanan Örsel, korku, panik, heyecan nedeniyle meşru müdafaa sınırlarını aşarak cinayet işlediği gerekçesiyle beraat etti.

3 yıl önce meydana gelen olayda, 5 çocuk annesi Nazik Örsel tarlada çalışırken komşuları olan Dursun Öksüz'ün saldırısına uğradı. İddiaya göre, elinde balta bulunan Dursun Öksüz, Nazik Örsel'i yere yatırarak üzerindeki elbiseleri çıkarmaya başladı. Bu sırada "Can kurtaran yok mu?" diye bağırarak yardım isteyen Nazik Örsel'in imdadına evde bulunan kızı Nuriye Örsel yetişti. Av tüfeğiyle tarlaya giden genç kız, Dursun Öksüz'ü annesinin üzerinde görünce önce havaya ateş etti. Öksüz, baltayla bu kez Nazik Örsel'e saldırmak istedi. Örsel, bu kez elindeki tüfeği doğrulttuğu Öksüz'e iki el ateş etti. Öksüz olay yerinde öldü. Nuriye Örsel, daha sonra jandarmaya teslim oldu.

Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde cinayet suçundan eski TCK'ya göre 24 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan ve 14.5 ay cezaevinde kalan Nuriye Örsel, 2004 yılı eylül ayındaki son duruşmada ağır tahrik altında cinayeti işlediği gerekçesiyle 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Nuriye Örsel, cezaevinde kaldığı süre dikkate alınarak tahliye edildi.

Ancak Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi'nin kararı bozması üzerine yerel mahkemede bir kez daha hakim karşısına çıkan Nuriye Örsel, "Tarladan annemin çığlıkları gelince kötü bir şey olduğunu anladım. Tüfeği alarak oraya gittiğimde, Dursun Öksüz'ü annemi yere yatırmış, kendi pantalonunu indirmiş ve annemin elbiselerini çıkarmaya çalışırken gördüm. Bir kez havaya ateş ettim. Ama elindeki baltayla bana saldırdı. Ben de iki kez daha ateş ettim. Namusumuz için onu öldürdüm" dedi.

Mahkeme, Nuriye Örsel'in, meşru müdafa sınırlarını aştığını ancak, olayın yeni TCK'nın 'meşru savunma sınırlarının aşılması, mazur görülebilecek bir heyecan, korku veya telaştan ileri gelmiş ise faile ceza verilmez' denilen 27/2'inci maddesine göre beraatine karar verdi. 

Milliyet

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler