TBMM'yi bu hafta önemli konular bekliyor

TBMM Genel Kurulu önümüzdeki hafta yoğun bir mesai geçirecek.

TBMM'yi bu hafta önemli konular bekliyor

TBMM'de yoğun bütçe maratonu devam ediyor. 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ve 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin detaylı incelenmesi sürecek.

11 Aralık'ta başlayan ve takvimin ikinci haftasına giren bütçe görüşmeleri, hafta sonları dahil olmak üzere aralıksız devam edecek. Genel Kurul, günlük programını tamamlayana kadar mesaisine devam edecek ve gruplar ile hükümetin her turdaki konuşmaları 60 dakika sürecek.

12 Aralık'taki ve 14 Aralık'taki görüşmeler, Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in vefatı sebebiyle yarıda kesilmişti. Bu görüşmeler, Danışma Kurulu'nun kararıyla 21 Aralık Perşembe günü kaldığı yerden devam edecek. Bu durum, bütçe görüşmelerinin 25 Aralık'a kadar uzatılmasına neden olacak.

Bütçe görüşmeleri süresince Meclis ziyaretlere kapalı olacak ve siyasi partilerin grup toplantıları yapılmayacak. Bütçe görüşmelerinin ikinci haftasındaki program ise şöyle:

18 Aralık Pazartesi: Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ve ilgili kurumların bütçeleri ele alınacak.

19 Aralık Salı: Gençlik ve Spor Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı gibi önemli bakanlıkların bütçeleri tartışılacak.

20 Aralık Çarşamba: Hazine ve Maliye Bakanlığı ve ilgili finansal düzenleme kurumlarının bütçeleri incelenecek.

21 Aralık Perşembe: TBMM, Adalet Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve diğer ilgili kurumların bütçeleri masaya yatırılacak.

22 Aralık Cuma: Cumhurbaşkanlığı ve bağlı kurumların bütçeleri görüşülecek.

23 Aralık Cumartesi ve 24 Aralık Pazar: 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin maddeleri tartışılacak.

25 Aralık Pazartesi: 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ve 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi oylamaya sunulacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler