TBMM'nin 104. Yılı ve 23 Nisan Kutlamaları Coşkuyla Gerçekleşti

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM'nin 104. yıl dönümü ve 23 Nisan kutlamalarında Yücel Arzen Hacıoğulları'nın liderliğindeki konseri izledi. Etkinlik, Çanakkale Şehitlerine şiiriyle başladı ve Türk tarihi ışık gösterisiyle son buldu.

TBMM'nin 104. Yılı ve 23 Nisan Kutlamaları Coşkuyla Gerçekleşti

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen özel bir konser etkinliğine katıldı. Meclis Şeref Kapısı önünde gerçekleşen etkinlikte, AK Parti İstanbul Milletvekili ve aynı zamanda bir besteci olan Yücel Arzen Hacıoğulları liderliğindeki 150 kişilik Türkiye Yüzyılı Orkestra ve Korosu sahne aldı.

tbmmnin-104-yili-ve-23-nisan-kutlamalari-coskuyla-gerceklesti.webp

Etkinlik, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale Şehitlerine adlı şiiriyle başladı ve büyük bir coşkuyla devam etti. Konserde Yücel Arzen Hacıoğulları'nın özel olarak bestelediği "23 Nisan Marşı", dört çocuk solist tarafından ilk kez icra edildi. Marşın seslendirilmesi sırasında sahnede sembolik bir anlam taşıyan Filistin atkısı açıldı, bu da etkinliğe duygusal bir boyut kattı.

Konserin sonunda TBMM Başkanı Kurtulmuş, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Yücel Arzen Hacıoğulları'na teşekkürlerini sunarak çiçek takdim etti. Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören bu özel konser, Türkiye'nin tarihine ışık tutan bir gösteriyle son buldu.

Konserden sonra yapılan ışık ve mapping gösterisi, 1071 Malazgirt Zaferi'nden günümüze kadar Türk tarihini anlatan görkemli bir görsel şölene dönüştü. Meclis binasının yüzeyine yansıtılan gösteride, "Hakimiyetin sahibi millettir" ifadesi ile millet iradesine vurgu yapıldı. Yaklaşık 8 dakikalık bu etkileyici gösteri, katılımcılardan büyük takdir topladı.

tbmmnin-104-yili-ve-23-nisan-kutlamalari-coskuyla-gerceklesti-001.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem