TBMM'den Soma açıklaması

TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı, Somalı işçilerin bekletildiği iddialarıyla ilgili, “’TBMM’ye folklorik, yöresel, forma ve mesleki kıyafetli olarak gelen ziyaretçiler ve heyetler, milletvekilinin yazılı talebi üzerine yetkili idare amirinin onayıyla yerle

TBMM'den Soma açıklaması

TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı, Somalı işçilerin bekletildiği iddialarıyla ilgili, “’TBMM’ye folklorik, yöresel, forma ve mesleki kıyafetli olarak gelen ziyaretçiler ve heyetler, milletvekilinin yazılı talebi üzerine yetkili idare amirinin onayıyla yerleşkeye alınırlar’ hükmü uygulanmıştır” açıklamasını yaptı.

Yapılan açıklamada, bazı basın ve yayın organlarında 17 Haziran 2014 tarihinde “Soma’dan milletvekilleriyle görüşmek üzere meclise gelen maden işçilerinin üzerinde işçi tulumu ve madenci çizmesi olduğu için saatlerce bekletildikleri” yönündeki haberler üzerine bir açıklama yapma gereği duyulduğu vurgulandı.

Açıklamada şöyle denildi:

“Bilindiği üzere TBMM yerleşkesine girişler 24 Nisan 2014 tarihli TBMM Güvenlik Koordinasyon Kurulu kararı gereğince randevulu olarak gerçekleştirilmektedir. Yukarıda bahsedilen sayın milletvekilleriyle görüşmek üzere gelen maden işçilerinin bir kısmının üzerinde işyeri kıyafeti bulunduğundan, TBMM Güvenlik Yönetmeliği’nin 13. maddesinin ’TBMM’ye folklorik, yöresel, forma ve mesleki kıyafetli olarak gelen ziyaretçiler ve heyetler, milletvekilinin yazılı talebi üzerine yetkili idare amirinin onayıyla yerleşkeye alınırlar’ hükmü uygulanmıştır. Kaldı ki önceden alınmış randevu taleplerinde ve

idare amirliğine yapılan yazılı müracaatlarda yerleşkeye girişlerde herhangi bir bekleme yaşanmamaktadır.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem